Inför: Troja-Olofström


Serien går in på sin slutspurt nu och efter kvällens match så är det endast fem matcher kvar innan grundserien är över.

Och ikväll möter man jumbon Olofström. Ett lag som hade chansen att knapra in på rivalen Mörrum i söndags men åkte på tung torsk med hela 1-5. Därför känns det inte speciellt troligt att Olofström kommer klara av att resa sig från sin jumboplats innan serien är över.

För Trojas del så har man fortfarande ett skapligt stort säkerhetsavstånd ner till Nybro på femte platsen. Men den senaste tidens tyngre resultat har samtidigt gjort att man har ett fyra poäng stort avstånd upp till nästa lag i tabellen, Tingsryd. Därför kan man varken tappa eller klättra i tabellen ikväll, oavsett resultatutgång.

Men att utöka sitt försprång och förankra Allettan-platsen tryggt i eget förvar bör ändå var av stort intresse för Trojas del.

Jag tror inte jag behöver nämna att Troja har ett stort favoritskap på sig i kvällens match och ”pappermässigt” bör vinna matchen. En syn på matchen jag tror både Troja och Olofström också har. Men vi har nog alla lärt oss en läxa efter förlusten mot Varberg!

Så ingen underskattning, tack. Olofström har ju trots allt klarat av att skaka några av favoriterna (KIK och Nybro).

Olofström starkaste sida är offensiven, men sanningen är den att den knappt är av ”hyfsad-klass” jämfört de flesta andra lagen i ligan. Men ändå är nog deras största problem defensiven.

Så om Troja spelar snabbt och håller uppe tempot i skridskoåkningen, på så sätt som man gjorde mot KRIF, så borde faktiskt Olofström få stora problem. Men det är Troja som sätter ribban.

Håller koll på:

Det kan vara värt att hålla koll på Jacob Dreberg eftersom han spelat juniorhockey i Troja tidigare och han far Christer har även tränat J20. Men det är nog mer troligt att poängkungen Koskinen drar våra blickar åt sig.

Oskar ”Justin Kelly” Norlöv gör poäng i stort sett varje match och är typ alltid taggad på att lira. Ser ingen anledning till varför han inte skulle fortsätta den trenden ikväll?

Olofströms senaste matcher
1-5 mot Mörrum
1-9 mot Tingsryd
5-6ot mot Nybro

Trojas senaste matcher
4-3 mot Kallinge/Ronneby
2-5 mot Varberg
4-5 mot Pantern

Poängliga
Olofström: Joonas Koskinen 4+7
Troja: Oskar Norlöv 4+20

Målvakter
Olofström: Oskar Malm 88,87%
Troja: Marcus Due-Boje 89,95%

Tekare
Olofström: Joonas Koskinen 55%
Troja: Marcus Nilsson 58,54%


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud