Nyförvärv på G!


 

I tisdags bröt Värnamo-sonen, Patrik Näslund, frivilligt sitt allsvenska kontrakt med överraskningslaget Asplöven. Till NSD.se:s reporter Jimmy Stålnacke säger han följande om sitt val;

”– Det har varit en bra tid men jag känner samtidigt att jag har stått rätt stilla i min egen utveckling, så jag känner att jag behöver en nytändning. Det är lite det jag är ute efter och så får vi hoppas att någonting händer, säger Patrik Näslund till NSD om beslutet

– Ska jag vara riktigt ärlig har jag knappt inga förhoppningar om något allsvenskt lag utan jag är inriktad på att det blir division I-spel, samtidigt som man kommer nedåt mot sina hemregioner (född i Värnamo, har sen spelat i Växjö och Frölunda) för att hitta lite kraft och inspiration.”

Asplövens tränare Per Kenttä uttalar sig i samma tidning och uttrycker sig besviken över detta tapp. Kenttä beskriver Näslund som en stark box play-spelare som varit ordinarie i laget samtliga tre år som han varit där.

Näslund har spelat runt 200 matcher i Allsvenskan med framförallt Asplöven, men även en del med Växjö. Utöver det så spelade han för tre år sedan 16 matcher i SHL med Frölunda men han fick sin hockeyfostran i Växjös juniorlag och har varit med U17 och U18-landslaget vid två tillfällen tidigare i karriären.

Han är stor och tung (190cm, 100kg) och beskrivs som en stark powerforward som går rakt på mål och är stark att vinna puck i sargdueller. Med en ”ganska bra” hockeysense och skridskoåkare.

För tidningen SMP bekräftar även våran tränare Pelle Svensson att man för diskussioner med Näslund och även gjorde

Hela artikeln i SMP kan ni läsa här:

2014-11-22 10.17.55

 


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • justme on 22 november, 2014 at 11:21
  • Svara

  hm, hoppas det blir bra. Synd att Söderqvist inte fick vara kvar.
  Är det ingen annan, som tycker det är oroande, att mot de 3 topplagen, har mans släppt in 4,4 mål per snitt och mäktat med att ta enbart 0,8 p på de fem spelade matcherna? Dessa är ju de verkliga konkurrenterna.
  Alla andra matcher är betydelselösa i stort sett, både vinsterna och förlusterna.

 1. Söderqvist fick vara kvar men Växjö behövede honom för att täcka upp i Växjö har skadade spelare

  • justme on 22 november, 2014 at 21:01
  • Svara

  Jo, det vet jag…men fick inte vara kvar för att han behövdes i Lakers.

  • Berra on 23 november, 2014 at 11:29
  • Svara

  Instämmer!
  Tycker försvarsspelet är den svagaste länken.
  Även med en matchotränad trucken tillbaka.
  Dessutom ovanligt få back mål i år, eller???

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud