Kumla 0-11 Troja (eller: ”Det gick LEIDe bättre i Kumlas hemmaBORG än väntat…”)


En nästan rent brÅTTslig seger skulle man kunna säga om det hade slutat 8-0, men det blev hela 11-0 till Troja!!! Inte direkt fängslande spänning efter första perioden, men imponerande måste jag tillstå att säga, även om det skiljde både en och två klasser mellan lagen. Det ger ändå ett bra intryck att Kumla försöker fortsätta spela och ligga på och göra vad de kan för att ta vara på de chanser som trots allt dyker upp lite då och då. Jag såg matchen på Live Arena, se länk i inför matchen-inlägget (helt ok bild, dock ingen kommentator). Kumla kom till match med en trupp som har råkat ut för influensan och igår hade de sju spelare som missade träningen.

Första perioden:

Redan i första minuten får Troja till ett skott på mål, men Tim Harrysson är med. Matchen startar i ett högt tempo, speciellt de först 5-6 minuterna. Kumla var dock ganska bra med så långt, men allt eftersom tiden går så kommer de efter och Troja kommer in allt närmare på mål. 02:05 blir Alexander ”Flash” Lindqvist-Hansen utvisad två min för holding. Kumla har dock svårigheter att hitta några farligheter och Troja klarar av utvisningen ganska lätt. Därefter är det en Kumlaspelares tur att sitta på botbänken; Erik Planeby, två min för tripping kl 03:25. Här har Troja flera farligheter och skott på mål, men ledningsmålet uteblir så långt.

 

Första periodens rejäla målfyrverkeri sker dock mellan kl 09:01 till 18:30 där inte mindre än sex (6) mål (!) går in bakom en olycklig Tim Harrysson i Kumlamålet. 09:01 är Daniel Andersson framme på S. Fernholms och O. Anderssons assist och trycker in pucken vid stolpen; 0-1. I minut 10-11 (osäkert när pga ingen klocka i matchbilden) är Troja nära att ta pucken från en Kumlaspelare och skapa en skarp målchans, men det blir inget. Troja kommer allt lättare in i Kumlas zon och redan 11:19 är det dags igen; 0-2; T. Törnkvist lyckas få in ett skott i mål med D. Karlsson och J. Johnson på assisten. På tekningen efter är Kumlamålvakten nere bakom målet och krälar. Tur att Troja inte målade igen då.

 

I 12:e minuten är Kumla nära genombrott mot Trojas mål med 2-1-läge, men stoppas effektivt. I samma minut har de även ett farligt skott mot mål. När sedan Kumlas Christian Carlsson sitter två min för holding så har Troja ett rungande stolpskott. En kort stund senare passar Mattias Åkesson på att göra 0-3 på högerkanten med assist av J. Nielsen och J. Andersson. Tiden 16:01. Knappt har swehockey hunnit uppdatera sin sida förrän det är dags igen; 24 sekunder senare (16:25) gör G. Hjalmarsson 0-4 genom att peta in pucken nära mål med assist av O. Andersson. En halvstökig situation vid 17:03 renderar i nästa mål, 0-5, av M. Nilsson som serveras av D. Karlsson och E. Wrenman. Därefter har faktiskt Kumla ett uppspel, men de väljer att avsluta från blå, vilket inte är någon match för Nielsen i målet. Periodens sista mål, 0-6, görs av Tobias Törnkvist kl 18:30. T.o.m. när ”Hesa Fredrik” ljöd så var det nära mål för Troja, med ett rejält skott. I den efterföljande periodpausen fick jag nästan nypa mig i armen för att fatta att Troja verkligen ledde med 0-6… Troja riktigt kör över Kumla, som är i princip är i chock efter att ha blivit så pass utspelade. Dessutom hörs Trojas klack mycket bra i hallen. Har Kumla någon klack? De hördes i alla fall inte.. Skotten i första perioden: 9-11.

Andra perioden:

Man kan ju tänka sig att Troja skulle slå av på farten lite i.o.m. en så pass stor ledning som 0-6. Det var precis vad som skedde de första minuterna. Troja kom dock snabbt på att öka på farten och helt plötsligt stoppades Kumlas uppspel effektivt igen. Kumla började tappa puck ganska så lätt och Troja kunde börja föra spelet igen. Fram till 7-8:e minuten har Kumla några småchanser, men inget som leder till något farligare. I 7-8:e minuten hakas en Trojaspelare, men ingen åtgärd från domaren. Kl 28:04 är det dock dags igen, då J. Andersson gör 0-7 helt på egen hand. 31:11 får Kumla P. Löfgren utvisad för holding och detta kan Troja utnyttja genom att göra 0-8 av A. Edström kl 32:52 som serveras av J. Nielsen och J. Andersson. Imponerande i det här läget att inte slå av på takten utan att jobba på av Troja. I 33:e minuten går en Trojaspelares klubba av precis i skottögonblicket, så något eventuellt skott på mål blir det inte. 34:08 är det Trojas tur att ha en spelare i utvisningsbåset då Alexander ”Flash” Lindqvist-Hansen får sätta sig två min för andra gången i kväll; denna gången pga hakning. Kumla fumlar dock med pucken i 34:e minuten och Troja kan kontra i boxplay. Kl 34:54 gör J. Andersson 0-9 med assist av M. Åkesson. Imponerande var ordet! Vid 0-9 sjunger Trojaklacken ”Kämpa Troja, in med pucken…”. Kändes lite malplacerat med tanke på ställningen :-D.

 

Det farligaste som Kumla har resterande del av perioden är ett skott från blålinjen.. Nielsen har inte så värst mycket att göra fram tills nu, vilket i sig kan vara lite lurigt ifall man blir stillastående alltför mycket som målvakt när lägena för motståndarlaget väl kommer. Skotten i andra perioden: 8-11.

Tredje perioden:

Redan i första minuten nyper Nielsen i målet en puck från ett Kumlaskott, men det var aldrig något farligt. Trojas lagmaskin startas upp och redan i tredje minuten, 43:33 närmare bestämt, är det dags igen: 0-10 av J. Johnson som får pucken av O. Norlöv och H. Andréen! Skottet kommer av Trojaspelaren som är helt fri framför mål. Vad gör Kumlaspelarna!? Inte mycket bättre blir det för Kumla i matchminuten efter, 44:37, då Daniel ”Trucken” Karlsson får peta in slutresultatet 0-11 med hjälp av D. Andersson och G. Hjalmarsson. Här tröttnar dock förståeligt Tim Harrysson i Kumlamålet och byts ut mot Max Starkenberg (varför byter Kumla målvakt så sent? Borde skett redan efter 3-4 mål). Max stänger dock igen butiken för aftonen och inga flera Trojamål (eller någon Kumlareducering) blir det. Lite gruff och utvisningar för slagsmål drabbar både Kumla och Troja, där Troja får spela 4 mot 3 ett tag, men inget mer mål som sagt. Skotten i tredje perioden: 8-16.

 

En helgjuten insats från Troja på alla plan. Den största segern denna säsongen är ett faktum och det närmaste man kan komma är när Troja vann över Mörrum med 10-2 hemma i Sunnerbohov den 18 oktober 2014.

Matchens lirare:

Hur man än värderar insatsen av enskilda spelare, vilket var svårt idag när många var bra, så tycker jag att betyget tre stjärnor är givet idag. Bästa laginsatsen den här säsongen!

*** Laginsatsen (ALLA jobbar i 60 minuter och slutar inte att spela trots många gjorda Trojamål)
** J. Andersson / J. Johnson / D. Andersson
* D. Karlsson / A. Edström

Matchfakta:

09:01 0-1 D. Andersson (S. Fernholm, O. Andersson)
11:19 0-2 T. Törnkvist (D. Karlsson, J. Johnson)
16:01 0-3 (PP) M. Åkesson (J. Nielsen, J. Andersson)
16:25 0-4 G. Hjalmarsson (O. Andersson)
17:03 0-5 M. Nilsson (D. Karlsson, E. Wrenman)
18:30 0-6 T. Törnkvist ()
28:04 0-7 J. Andersson ()
32:52 0-8 (PP) A. Edström (J. Nielsen, J. Andersson)
34:54 0-9 (BP) J. Andersson (M. Åkesson)
43:33 0-10 J. Johnson (O. Norlöv, H. Andréen)
44:37 0-11 D. Karlsson (D. Andersson, G. Hjalmarsson)

Skott: 25-38
Publik: 443 betalande

Kom igen nu Troja, vi vann i Kumla och nu har vi har matchboll två gånger om i Sunnerbohov! Fortsätt jobba i 60 min så går det vägen även på lördag!

 


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • tompalitos on 20 februari, 2015 at 12:26
  • Svara

  En fantastisk seger från tränare till materialare =)
  Nu vet jag visserligen inte vilken tid detta inlägg lades in från Andreas Magnusson,
  dessutom, återigen, ett väldigt bra sådant.
  Men. När Troja nu gör en helgjuten insats från minut 1 till minut 60 så har det hittills skrivits (0)
  inlägg från oss supporter.
  Den här tendensen att när det går bra så skriver man inte verkar även finnas hos Trojas hängivna supporter.
  Vad hade hänt om Troja förlorat med 0-11? Såklart minst 20 inlägg så snabbt Andreas skrivit sitt inlägg.
  Mycket lättare att kritisera än lovorda vårt kära Troja.
  Tycker Johan gör en riktigt fin insats i målet. En del skott är svårare än vi tror. ( Har egen erfarenhet).
  Denna match påminde mig om Tranås matchen på hemmaplan.
  Vi hade redan från start ett väldigt vackert spel.
  Pucken gick från klubba till klubba på ett härligt sätt.
  Vi är som Pelle brukar säga,väldigt noggranna, i det vi gör.
  I många matcher har noggranheten varit som bortblåst.
  Det som skiljde mot Tranås matchen var att det endast var ett lag som bjöd upp till dans.
  Frågan är om Troja kan spela lika noggrann hockey när motståndet blir klart bättre i omgång 2
  och förhoppningsvis även i omgång 3.
  För aldrig att Kumla vinner nere hos oss i morgon. Sjukstugan med 8 man borta i går kommer troligen
  inte bli mycket bättre redan till morgon dagens match.
  Det är även roligt att se att tempot i Trojas spel har blivit klart bättre sen Wrenman och Andersson gjorde entré i truppen.
  Alla spelare har höjts sig en nivå samtidigt som man har lättat på träningen och spelarna har fått en helt annan fart i både spel med och utan puck.
  Vi börjar se mer och mer ut som ett Allsvenskt lag.

  1. Jo, den här diskussionen om att man inte skriver lika mycket inlägg (om alls några) när det går bra har dykt upp några gånger under säsongen. Mest troliga är väl att man är nöjd och inte känner något behov att ”skriva av sig”, vilket däremot i större utsträckning kan vara fallet när det gått dåligt för laget och man vill berätta för andra vad som är dåligt. Det hänger väl i sin tur ihop med att det är lättare att vara negativt kritisk än konstruktivt kritisk, men framför allt ge beröm.

   Om ingen annan vill ge beröm, så gör jag det; tack för en helgjuten insats i torsdags av ALLA i Trojalaget! Det var underbart att se och kommer sent att glömmas, iaf av mig. Även om Kumla hade en del folk borta så tycker jag ändå att insatsen från laget var säsongens bästa, speciellt nu när det verkligen gäller ”på riktigt”. Fortsätt så!

  • Mathias on 20 februari, 2015 at 17:53
  • Svara

  Fantastisk att se troja igår. Satt och kunde nästan inte tro mina ögon när mål på mål gjordes, det har ju varit lite trögt med de i allettan. 11 baljor är fint de :D sen dessutom hålla nollan.

  angående diskussionen om antalet inlägg så är de så att överlag har flesta här inne velat kritisera troja, ja i stort sätt allt som går att kritisera har kritiserats. Så nu när troja spelar riktigt bra och vinner så är de ganska tyst. De verkar fungera lite som på jobbet, när se går bra är de tyst, sällan beröm vilket är trist, men börjar de gå sämre får man höra de direkt.

  Må gott trojasupportera, ses i hovet imorgon.

  • Lindbacken on 20 februari, 2015 at 21:17
  • Svara

  Ja det var bra jobbat av Troja grattis grabbar det gjorde Ni bra!!stark att jobba matchen ut!! Nu ser vi gärna en repris i morgon inför en stöttande hemmapublik! kom igen nu alla Trojaner o stötta laget i morgon! kommer själv att åka 8 mil enkel resa för att stötta!!!Troja mot Allsvenskan!!!!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud