Inför: Troja – Kumla


Efter torsdagens kross där Troja vann borta med 11-0 är det dags för Kumla att besöka Sunnerbohov för att försöka vända det här. Det är nästan 11 år sedan sist som Troja mötte Kumla, torsdagsmatchen borträknad. Onsdagen den 31 mars 2004 vann Troja med 7-1 i Kumlas hemmaborg ”Weidermans Buss Arena”. Sedan år 2000 har de två lagen mötts 5 gånger, 4 gånger har Troja vunnit och målskillnaden är 21-12 i Trojas favör. Att Troja är stor favorit även nu måste ju vara PO1:2-omgångens understatement…

Hur ser läget ut i de båda lagen?

Troja har Markus Nilsson (C) skadad (har opererat brutet ringfinger) samt Ted Nilsson (F) är axelskadad (okänt när han är tillbaka). I torsdagsmatchen var även Pierre Nilsson-Grans icke i spel (satt på läktaren).

 

I Kumla var åtta ordinarie spelare borta i torsdagsmatchen (enligt livechatten på Smålänningens hemsida), vilket till en del förklarar de stora siffrorna som Troja vann med. Det återstår att se hur många som är borta på lördag.

Vad säger statistiken?

Trojas statistik: Allettan södra + PO1:1

Kumlas statistik: HockeyEttan Västra vår + PO1:1

…om inget annat anges!

Poängkung
Kumla: Patrik Ström 3+10
Troja: Mattias Åkesson 5+10, Johan Andersson 8+7

Målvakt
Kumla: Tim Harrysson 92,82% (2,53 insläppta mål per 60 min på 529 skott)
Troja: Johan Nielsen 94,81% (1,66 insläppta mål per 60 min på 424 skott)

Tekare
Kumla: Patrik Ström 72,90%
Troja: Jonathan Johnson 48,59%

Power Play
Kumla: 24,62% (sist i tabellen för PO1:1 med 0,00%)
Troja: 26,92% (4:a i tabellen för PO1:1 med 40,00%)

Box Play
Kumla: 82,76% (13:e i tabellen för PO1:1 med 60%)
Troja: 89,36% (Delad 1:a med sju andra lag för PO1:1 med 100,00%)

Vad var poängproduktionen i PO1:1 för Troja?

Namn                                G+A      P      Vilken femma i PO1:1?

 1. J. Andersson              2+2     4p        1
 2. D. Karlsson                1+2      3p        3
 3. T. Törnkvist                2+0      2p        2
 4. D. Andersson             1+1      2p        3
 5. G. Hjalmarsson          1+1      2p        3
 6. J. Johnson                1+1       2p        2
 7. M. Åkesson                1+1       2p        1
 8. O. Andersson            0+2       2p        3
 9. J. Nielsen                  0+2       2p        1
 10. M. Nilsson                  1+0       1p        4
 11. A. Edström                1+0       1p        1
 12. O. Norlöv                    0+1       1p        2
 13. H. Andréen                0+1       1p        4
 14. E. Wrenman              0+1       1p        4
 15. S. Fernholm               0+1      1p        3
Ranking av femmorna i PO1:1:

Förstafemmans poängproduktion: 4+5=9

Tredjefemmans poängproduktion: 3+6=9

Andrafemmans poängproduktion: 3+2=5

Fjärdefemmans poängproduktion: 1+2=3

 

Som ni kan se var förstafemman och tredjefemman bäst I PO1:1. Dessutom är tredjefemman den enda femma där alla spelare gjorde minst en poäng. Bra jobbat! Man kan säga att de omformationer som tränarna gjorde fick till stor del förväntad utdelning i torsdagens bortamatch;

 

Förstafemman var intakt, vilket var ett bra val med tanke på deras poängproduktion på 9p (4+5).

I andrafemman gick O. Norlöv in stället för G. Hjalmarsson. Här fick O. Norlöv lite utdelning efter senaste ca två månadernas knackighet; en assist iaf och andrafemman var näst bästa femman i torsdags. Det dröjde dock ända till 10:e Trojamålet innan O. Norlöv fick en assist. Hoppas han kommer igång bättre i matchen på lördag!

Tredjefemman: G. Hjalmarsson in istället för E. Wrenman. G. Hjalmarsson hamnar på delad tredjeplats i poängproduktionen i torsdags och var het i matchen. Bra jobbat!

Fjärdekedjan: E. Wrenman ersatte H. Andréen, som blev extraforward. Osäker på om det var så pass bra val, med tanke på att H. Andréen spelat bra när han fått chansen och även gjort en del poäng, varav i torsdags en assist. Sämst producerande femma i torsdags.

Vilka är Trojas chanser?

Man kan väl inte annat att säga att chanserna är goda att Troja tar sig till PO2:1 med 2 raka vinster i PO1. Man var bättre på i princip allt i första matchen. Karaktären på matchen hade säkert varit lite annorlunda ifall inte Kumla hade haft åtta spelare frånvarande. Vi får se hur många av dem som kommer till matchen på lördag (och eventuellt då söndag ifall det blir en PO1:3-match…). Kumlas enda chans är egentligen att gå ut hårt från början för att hoppas på att sätta en eller två snabba kassar inom 5-10 minuter. Med Trojas starka defensiv (och nu även offensiv igen) är det dock osannolikt att det kommer ske, speciellt om hela Trojalaget fortsätter att jobba i 60 minuter precis som i PO1:1. Alltså; fortsatt ingen underskattning av motståndarlaget, då de ändå har kommit så här långt av en anledning…

 

Heja Troja!

Vi ses på Sunnerbohov!

 


1 kommentar

 1. Inlägget publicerat kl 12:14 fredag 20 feb. Om det tillkommer mer relevant info inför matchen kan jag lägga in det. Skriv en kommentar om det nedan i så fall och ange gärna källa! Hoppas också att jag fick all statistik rätt (igen)…

  Heja Troja!!!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud