Troja 4-2 Kumla


Nyss hemkommen till Göteborg är det dags för mig att summera gårdagens tillställning i Sunnerbohov och hur jag upplevde det. Troja följer upp PO1:1 med match nummer två där de vinner med 4-2 trots att det under stora delar av matchen var ett svagt och lojt spel från Trojas sida. Kumla kommer till match med lika många spelare borta som tidigare, men skillnaden var ett de hade fått en spelare tillbaka i laget och tappat en annan. Trots det så spelar Kumla en bra defensiv hockey där de är betydligt tightare i egen zon. Troja kommer ganska långt upp på kanterna, men lyckas inte kommer in så nära på mål och få bra skottlägen, utan många skott kommer en bra bit utifrån. Sedan är det en hel del slarv från Trojas sida, både vid uppspelen, passningarna, men framför allt så tillkommer båda målen Nielsen släpper in pga slarv från en eller flera Trojaspelare. Vid 2-2 undrar många i publiken om Kumla kan skrälla. Som tur är släpper inte Troja in fler mål, men gör två till och fastställer slutresultatet till 4-2. Med andra ord är Troja redo för PO2:1 på torsdag nästa vecka. Vi får se vad måndagens lottning ger för motstånd för Trojas del.

Första perioden:

Troja inleder matchen sådär kan man säga. De har flera chanser de första minuterna och t.o.m. ett bortdömt mål pga spelare i målgården. Dock är det ett spel utan den intensitet och fart som genererade 6 Trojamål på ca 10 min i förra matchen. Kumla får också en bra chans i 4-5:e minuten där Nielsen får slänga sig likt en säl längs isen för att rädda pucken. 1-0 tillkommer inte så långt efteråt; O. Andersson med assist av E. Persson och M. Svanberg. O. Andersson höll inne pucken och kunde lägga in den i tom kasse. Efter lite diskussioner mellan domarna godkänns målet. Kumla har två utvisningar i perioden, men vid båda tillfällena blir Troja alldeles för omständiga med för mycket passningar och till slut kan Kumla störa tillräckligt för att få ut pucken.

 

I minut 12-13 får G Hjalmarsson ett jätteläge, men missar tyvärr. En Kumlaspelare får en rejäl tackling och blir liggande på isen, men ställer sig upp efter någon minut och går till båset. Ju längre tiden går desto slarvigare blir spelet från Trojas sida. De har några bra lägen till, men första perioden slutar 1-0 till Troja och skotten i första perioden: 16-8.

Andra perioden:

Ganska tidigt i perioden får Kumla en utvisad; C Lejdborg kl 21.39. För tredje gången i matchen känns Trojas PP-spel alldeles för tamt. För lite fart, vilket Kumla kan utnyttja och freda sitt mål. Klacken har hållt bra igång både i första och andra perioden. Dessvärre kommer inget lyft för Troja, utan E. Planeny kan göra 1-1 kl 25.47 med assist av J. Gustavsson. Här schabblar E. Wrenman till det genom att tappa pucken och Kumla bjuds på ett två-mot-ett-läge och E. Planeby skjuter direkt i mål. Ett synnerligen onödigt kvitteringsmål…

 

E. Wrenman skulle dock få revanschera sig genom att kl 28.14 göra 2-1 med assist av S. Fernholm och D. Andersson. E. Wrenman kommer från båset och klarar sig precis från offside. Han drar sin back och skjuter upp den i nättaket. Skönt med en snabb replik efter debaclet vid 1-1. När matchuret sedan står på 29.16 får Kumla P. Larsen utvisad för hakning. Då kan man ju tro att Trojas spel äntligen skall ta fart när man får chansen till sitt fjärde PP för kvällen, men icke. Istället gör Kumla 2-2 i boxplay på en tilltrasslad situation vid kl 30.22 där D. Karlsson snurrar 1,5-2 varv runt egen kasse för att bli av med en jagande Kumlaspelare. Han tappar pucken och V. Jörnevik kan sätta trissan i målet med assist av C. Axelsson. Alltså den här perioden var bland det bedrövligaste Troja har presterat den här säsongen. Att Troja sedan kan replikera 25 sekunder senare till 3-2 när matchuret är 30.47 med skott av J. Nielsen och assist A. Edström och M. Åkesson får ju delvis ses som lite tur med tanke på spelet så här långt. Målet tillkommer med ett backskott som slank in mellan benen på T. Harrysson. Trojas femte PP för kvällen ger inget mer Trojamål, men Kumla är nära 3-3 lite innan dess. Andra periodens skottstatistik blir: 10-5.

Tredje perioden:

När matchuret står på 45:15 så lyckas M. Nilsson på en retur från målvakten att hålla sig framme och få in pucken i mål till 4-2. Det är dessutom M. Nilssons andra mål på två raka matcher. Nu började man i alla fall känna att matchen skulle avgöras till Trojas fördel. Innan dess kändes det långtifrån säkert, speciellt vid ställningen 2-2. Troja biter sig fortsatt fast i Kumlas zon och ett skott går i masken på T. Harrysson. Kumla råkar sedan ut för två utvisningar till, vilket ger sjätte och sjunde PP:et för Troja, men inte ens med en man mer sju gånger denna kvällen kunde man inte få in pucken mer än en gång (!), men däremot släpper man in en puck vid Kumlas fjärde utvisning. Vid kl 58:25 tar Kumla en timeout och plockar målvakten. Troja är nära några gånger att få in pucken till 5-2, bl.a. tar en puck på sidan av en Kumlaspelare. Kumla lyckas heller inte reducera i spel 6-5, utan 4-2 står sig matchen ut. Skotten i tredje perioden: 15-8.

 

Sammanfattningsvis gör Troja en match som är långt ifrån den standard man uppvisade uppe i Kumla. Det går inte att skylla på att Kumla fått fler spelare tillbaka från influensan, då en spelare återkommit och en annan ”föll bort” inför matchen. Kollar man på perioderna var för sig på en 5-gradig skala så får första perioden 2,5/5, andra perioden 2/5 och tredje perioden precis 3/5 av mig, dvs inget bra utfall alls. Det är bara att hoppas att spelarna höjer sig till PO2, mot ett bättre lag än Kumla hade det aldrig gått vägen igår.

 

Lottningen till PO2 görs kl 10.00 på måndag 23 feb och sänds på nätet via LiveArena. Mer information om det finns här: http://www.swehockey.se/Nyheter/NyheterfranSvenskaIshockeyforbundet/2015/Februari2015/LottningavHockeyEttansPlayOff2och3iwebb-TV.

Matchens lirare:

*** Ingen…

** A. Lindqvist-Hansen / J. Nielsen (mv)

* M. Åkesson

Matchfakta:

05:01 1-0 O. Andersson (E. Persson, M. Svanberg)

25:47 1-1 E. Planeby (J. Gustafsson)

28:14 2-1 E. Wrenman (S. Fernholm, D. Andersson)

30:22 2-2 (BP) V. Jörnevik (C. Axelsson)

30:47 (PP) 3-2 J. Nielsen (A. Edström, M. Åkesson)

45:15 4-2 M. Nilsson ()

 

Skott: 41-21

Publik: 1 527 betalande

 


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud