Spelargenomgång: Alfred Andersson / Lucas Greyzon / Robin Johansson


 Alfred Andersson

Betyg: 1 av 5

Namn: Alfred Andersson
Ålder: 18år
Position: Center
SHL-rutin: 0 matcher
HA-rutin: 0 matcher
Poäng ifjol: 7+21 = 28 poäng på 25 matcher (J18 Elit) och 2+1 = 3 poäng på 8 matcher (J20 Elit)

– Vad vi vet om Andersson är tämligen lite. Han har matchats i hårt i J18 och även spelat några matcher i J20. Är tillsammans med Svanlund de två av J18 topp4 i poängligan som valt att stanna kvar i truppen, trots att de med stor sannolikhet haft chans på spel i J20 SuperElit.

Andersson är storväxt (190cm, 90kg) vilket bådar gott inför steget in till seniorhockeyn. Hans främsta styrka är passningsspelet. Dock ytterst tveksamt om han kommer få någon speltid värd namnet i Trojas A-lag. På grund av stark konkurrans på just centersidan.

Plats i laget: 4:e kedjan/På bänken.
Förväntningar: Om Andersson slår sig in i laget och spelar regelbundet så har han åtminstone överraskat mig. Tror det bara blir enstaka inhopp. Dessa låga förväntningar beror dock inte på hans talang, utan snarare på att konkurrensen är för tuff.

Lucas Geyzon

Betyg: 1 av 5

Namn: Lucas Geyzon
Ålder: 20år
Position: Back
SHL-rutin: 0 matcher
HA-rutin: 0 matcher
Poäng ifjol: 4+9 = 13 poäng på 49 matcher.

– Inhämtad sent silly season från Rögles J20-lag, på bland annat junioransvarig Richard Anderssons rekommendationer som en gång i tiden lockade honom till Borås. Invärvad för att bredda backsidan och varva spel i A-laget med J20-laget om så krävs.

Står dock rätt mycket om honom på internet och han tycks vara en intressant spelartyp. Beskriv vara en enkelt spelande ”stay home”-back som gör sitt defensiva jobb i det tysta. Alltså perfekt för ett lägre backpar!

Plats i laget: 7:e back
Förväntningar: Han skulle kunna konkurrera ut en spelare som Anton Johansson och därmed ta en plats i tredje backpar. Men några förväntningar blir det inte.

244013_raw

Robin Johansson

Betyg: 1 av 5

Namn: Robin Johansson
Ålder: 20år
Position: Målvakt
SHL-rutin: 0 matcher
HA-rutin: 0 matcher
Statistik ifjol: 4,45 insläppta/match och 87% i räddningsprocent på 29 matcher.

– Helt oskrivet kort. Vet ingenting om hans spelartyp, styrkor eller svagheter. Dock så vet jag att han gjorde flera väldigt bra säsonger i både J18 och J20 innan han drog över till Nordamerika för juniorhockey. Där med dålig statistik, dock i ett bottenlag.

Plats i laget: Andra målvakt.
Förväntningar: Borde få chansen runt 10 matcher. Rimlig statistik borde vara runt 88-89 i räddningsprocent och tre insläppta i snitt.


1 kommentar

    • Lars on 11 augusti, 2015 at 15:34
    • Svara

    Hoppas de får speltid och utvecklas,i avbytarbåset blir de inte bättre.Det bör finnas utrymme att matcha dem mot de ”sämre” lagen.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud