Tio lirare vi minns


Troja har genom åren haft spelare som gjort det där lilla extra, spelare med klubbhjärta, men även spelare som bara etsat sig fast i våra minnen, av helt andra orsaker än lojalitet och finess med klubban. Tänkte här och nu bjuda på tio spelare från 00-talet som åtminstone jag, minns från deras tid i klubben. Kom gärna med egna förslag på lirare från Trojas historia som ni alltid kommer att förknippa med Troja.

Morgan Grans: Fostrad i klubben och har även sin tröja hissad i taket. Morgan Grans är för många den spelare som man förknippar allra mest med Troja. Med 15 säsonger i a-laget, varav två som lagkapten, är han en av Trojas största genom alla tider. Med ett snitt på närmare en poäng/match var han en poänggörare av rang och trots att han spelade två säsonger i Växjö Lakers under tidigt 00-tal, så är han en Troja-legend.

Daniel Håkansson: Är likt Morgan Grans en legendar i Sunnerbohov och en stor del av Trojas historia. Med hissnande 19 (!) säsonger i a-laget och 551 poäng så är han utan tvekan den bäste i klubbens historia. Nummer 15 avslutade karriären 2011, i Troja, och kommer för alltid att leva kvar i mångas Troja-hjärtan. Vem minns inte hans många mål och fina assists i Sunnerbohov?
https://www.youtube.com/watch?v=KeoiPryX1kU

Patrik Ross: ”Rossen” som han även kallas tillbringande inte många säsonger i Troja, men är trots det ihågkommen av många supportrar. Med sin stenhårda bössa på isen, och med sin tuffa och raka attityd som tränare i klubben, är det många som gillar Patrik. Eller som han själv uttryckte sig: ”Varför passa någon som har ett sämre skott än dig själv?”.

Justin Kelly: Det går inte att göra en sån här lista utan att ha med Justin Kelly. Gjorde bejublad comeback i Troja säsongen 12/13 och är fortfarande en stor favorit bland fansen. För att endast ha spelat två säsonger i klubben så är han förvånansvärd ihågkommen. Vem minns inte hans många flippmackor och tunga handledsskott?

Petter Sandström: Målvakten som både blandade och gav och som tillbringade sju säsonger i klubben. Petter var med och spelade upp Troja i Allsvenskan igen, och åsikterna kring hans insatser var, och är fortfarande kluvna. En sak är dock säker – Sandström kommer även han att bli ihågkommen som den lirare han var.

David Åslin: Kom från en tung sejour i Leksand till Troja och visade direkt på fina kvaliteter som hockeyspelare. Under Patriks Ross ledning blev han Trojas främsta offensiva vapen och att Troja lyckades behålla honom så pass länge var för många en stort kap. Flyttade sedermera vidare till Växjö och Leksand och skrev tidigare i sommars på för Rögle. Solomålet mot Djurgården som slutade 2-1 till Troja och zorromålet mot Sebastian Idoff i Södertälje är två minnen från hans lyckade tid i Troja.
https://www.youtube.com/watch?v=8OTX7mOBU14

Ron Pasco: Kom till Troja under senaste sejouren i ettan och blev snabbt en favorit bland folket på läktaren. Öste in poäng och var med och spelade upp Troja i HockeyAllsvenskan igen. Med ett fint spelsinne som sin starkaste uppsida så blev det tre säsonger i den rödvita dressen innan karriären avslutades i Österrike. Även han en skön lirare som man minns.

Ryan Glenn: Backen som bara tillbringade en säsong i Troja men som överraskade positivt på många och som under stunder faktiskt var seriens bästa back. En tvåvägsback som gillade att spela i offensiv zon och att assistera sina lagkamrater. Har de senaste säsongerna huserat i Finland med några bra säsonger. Visst minns ni Ryan Glenn?

Mattias Persson: ”Fete” kom faktiskt till Troja från Tingsryd (ursäkta svordomen), och var även han en publikfriare. En klassisk målskytt som helst inte slet i hemjobbet och som bildade kedja med Sami Sandell som han också försvann till Luleå med. Onödigt att gå in på hur han var på isen, för det känner nog de flesta till fortfarande.

Sami Sandell: Finnen kom till Troja mitt under brinnande säsong och kom att stanna i ytterligare en. Tillsammans med Mattias Persson och Adam Miller bildade han en utav seriens vassaste kedjor. Gillade att spela fram till sina lagkamrater och hade mjuka fina handleder. Många minns nog samarbetet med Mattias Persson och Sami Sandell är likt alla andra på denna listan, en spelare som gjort avtryck i vår dress.

 

Andra minnesvärda spelare:

Tivo Suursoo, Mika Välilä, Mikael Ahlén, Adam Miller,

 

Ron Pasco under tiden i Troja. Foto: Fredrik Skog - brightphoto

Ron Pasco under tiden i Troja.
Foto: Fredrik Skog – brightphoto


29 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Stefan on 11 augusti, 2015 at 19:05
  • Svara

  Suursoo?! Få spelare har gjort ett sämre intryck på Ljungbypubliken. Snacka om loj!

   • Eddie on 11 augusti, 2015 at 19:06
   • Svara

   Just därför man kommer ihåg honom. :) /Eddie

  • johan on 11 augusti, 2015 at 19:36
  • Svara

  Andreas Sundin! Hänger man tre kassar mot Lökers då är man en legend!! :)

  • Doris on 11 augusti, 2015 at 19:45
  • Svara

  I min värld kommer alltid Håkansson vara den allra största.
  Märktes också på läktaren när han gjorde sin sista entré, då kom tårarna..

  • jonas on 11 augusti, 2015 at 20:19
  • Svara

  jag minns Leo Gudas en sån back får aldrig Troja mer om nån handen en hård bössa så var det Leo man blev nästan rädd när han skött och du Glömde Sutan där har du en som handen Troja hjärta hans handleds skott var lika hård som dom andra slag skott du får läsa på lite om Troja spelare vi minns hur kunden du glömma Sutan

   • Johan on 11 augusti, 2015 at 20:28
   • Svara

   Fast sutarn spelade väl aldrig på 2000-talet..

  • jonas on 11 augusti, 2015 at 20:32
  • Svara

  nä Johan men Leo Gudas spelade då han minns jag

   • Micke on 11 augusti, 2015 at 20:52
   • Svara

   Gudas spelade i Troja 96-98 vad har det med 2000-talet att göra

  • johnny on 11 augusti, 2015 at 20:59
  • Svara

  kommer aldrig glömma leo gudas i troja.den bästa backen vi har haft i troja någonsin…han spelade i troja två säsonger åren 1996-1997 och 97-98.om man har spelat för tjeckens OS-lag då håller man rätt hög klass;).glömmer heller inte när han tacklade sönder mike Helber i Linköping:)

  • jonas on 11 augusti, 2015 at 21:00
  • Svara

  Micke kan du mycket om hockey då du verkar vara en hockey expat

   • Micke on 11 augusti, 2015 at 21:04
   • Svara

   Hockey Expat vad den nu är ?? behöver man inte vara bara att söka på nätet.

  • Andreas on 11 augusti, 2015 at 21:02
  • Svara

  Bengt ”bessa” Johansson

   • Micke on 11 augusti, 2015 at 21:17
   • Svara

   Spelade i Troja 90-93 tycker många svävar iväg från tråden

    • Andreas on 11 augusti, 2015 at 22:36
    • Svara

    Ber om ursäkt, läste inte den lilla detaljen 00-talet.

  • P.L on 11 augusti, 2015 at 21:07
  • Svara

  Adam miller har man härliga minnen av vilken målskytt!!

  • Micke on 11 augusti, 2015 at 21:35
  • Svara

  2 spelare jag tycker är bortglömda Morten Green och Andreas Andersson en bubblare är Olof Mårs

  • Niklas on 11 augusti, 2015 at 21:49
  • Svara

  Kimmo Vesa

  • Vedis on 11 augusti, 2015 at 23:22
  • Svara

  Vi skulle ju komma med förslag på lirare från Trojas historia?

  Då nämner jag Anders Dahlin, Örjan Lindström, Hans Nilsson, Morgan Grans, Kennert ”Sutarn” Andersson,
  Pelle Lundberg, Torgny ”Diö” Karlsson, Stefan Nilsson, Henrik Arvsell, Mikael Johansson o många många fler.
  Detta blev många äldre, men som jag såg i mina yngre dagar!

   • Micke on 11 augusti, 2015 at 23:46
   • Svara

   Nej spelare från 2000 talet var ämnet .Stefan Nilsson spelade våren 2000 och Micke gjorde ett kort inhopp på 2000 talet så lite rätt

    • Vedis on 12 augusti, 2015 at 10:18
    • Svara

    Läs ordentligt!

    ”Tänkte här och nu bjuda på tio spelare från 00-talet som åtminstone jag, minns från deras tid i klubben. Kom gärna med egna förslag på lirare från Trojas historia som ni alltid kommer att förknippa med Troja.”

    Tror inte Trojas historia bara förknippas med 00-talet!

     • Micke on 12 augusti, 2015 at 10:57
     • Svara

     Ja gärna men inte under denna tråden handlar om 2000 talet

  • Buckshot on 12 augusti, 2015 at 00:09
  • Svara

  Weinhandl, Mårs, Gudas coh Kessler är väl dom som fattas på listan tycker jag

   • Micke on 12 augusti, 2015 at 00:14
   • Svara

   Och vem mer än Mårs spelade på 2000 talet 3av 4 fel försök på nytt

  • Buckshot on 12 augusti, 2015 at 00:11
  • Svara

  Jag tror att Bengtsberg är den bästa målvakten som varit i Troja i modern tid.

   • Micke on 12 augusti, 2015 at 00:24
   • Svara

   Då har du inte sett många matcher på 70.80 och 90 talet .han är inte ens topp 3 på 2000 talet Anders Kimmo och Tommi S var bättre och kanske även Petter

  • Asd on 12 augusti, 2015 at 03:21
  • Svara

  Av dessa 10 så är Sami Sandell absolut OHOTAD etta. Vilken j*vla ishockeyspelare. Snubben tar emot slashing efter slashing, en tripping hit och en hakning dit, likförbannat står killen pall och forserar pucken hela vägen in i mål om det så skulle behövas. Stor, även lite tekniskt lagd. KUNG SAMI!

   • Johan on 12 augusti, 2015 at 07:04
   • Svara

   håller helt och hållet med! sandell är ohotad etta. vilken lirare

  • Johan on 12 augusti, 2015 at 09:47
  • Svara

  Sebastian Idoff!!!

   • Kecke on 12 augusti, 2015 at 15:02
   • Svara

   Sebastian spelade inte för Troja ;-)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud