Plats 7: Vimmerby/Halmstad


  

Plats 7: Vimmerby
Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Halmstad
Plats 10: Varberg
Plats 11: Helsingborg
Plats 12: Tyringe

Stjärnor: Rasmus Forslund, Filip Mingotti, Mathias Sundberg, Martin Sandberg
Trojakänning: Emil Wahlberg

Tränare: Daniel Eriksson – 2
– Eriksson har varit huvudtränare för SSKs J20-lag och huvudansvarig för juniorverksamheten de senaste sex åren. Uppdraget i Vimmerby bli hans första på seniornivå men trots sina ålder på blott 32 år så har han tränarerfarenheter sedan 10 år tillbaka och juniorverksamheten på Södertäljes nivå bedrivs med minst lika seriöst arbete som i Ettan och Vimmerby.

Målvakter: 2
Marcus Evertsson – 2
Linus Lundin – 2
– Man tappar en av seriens bättre målvakter och en trotjänare i Calle Brattenberger till Södertälje och ger andramålvakten huvudansvaret. Nu är ”andramålvakten” Evertsson en ganska bra målvakt för att ha spelat andra fiolen, men ändå, det är ingen målvakt som tar ett lag till topplaceringar.

Backar: 2
Alexander Andersson – 2
Filip Bergmark – 2,5
Rasmus Forslund – 3
Jacob Isaksson – 2
Tobias Jonsson – 2
Filip Mingotti – 2
Pelle Ström – 2
Emil Wahlberg – 2
– Den lille men spelduktiga Forslund från Helsingborg är ett riktigt bra nyförvärv i en i övrigt blek trupp. 20-åriga Bergmark är en ”mer stanna-hemma-back” som testat på både SHL och Allsvensk-hockey och sist men inte minst så har man knutit till sig stjärnskottet Filip Mingotti som länge förväntades utvecklas till en storback i Karlskrona. Men faktum är att han inte gjorde mer än OK ifrån sig ens på Ettan-nivå ifjol.

Forwards: 2
Juraj Bezuch – 2
Simon Dahl – 2
Hampus Forsling – 2
Hampus Harlestam – 2
Oscar Josefsson – 1
Eric Karlsson – 1
Jesper Kokkonen – 2
Robin Kokkonen – 2
Jim Nordh – 2
Henrik Olsén – 2
Andreas Rundgren – 2
Martin Sandgren – 3
Dennis Santesson – 2
Matthias Sundberg – 2,5
– Man hade den västra seriens bästa lag förra hösten, men man valde att sälja av flertalet spelare. Och man ersatte inte dem då och missade Play-off och man har inte heller ersatt dem i år. Att värva spelare från en sämre del av serien och från betydligt sämre lag imponerar inte på mig. Steget mellan Öst och Södra har många gånger visat sig vara för stort. Martin Sandgren är en prestigefull värvning, men kommer knappast bidra med några offensiva instinkter men med nyttig rutin.

Slutsats: 8/20
-Att man tappat så många spetspelare ifjol och varken ersatt dem ifjol eller under sommaren. ”Spetsspelare” som Kokkonen och Harlemstam från östra serien imponerar inte på mig. Men de är jämlika med lag nummer sex som kommer härnäst på listan…

——————————

  

Plats 7: Halmstad
Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Varberg
Plats 10: Tyringe
Plats 11: Helsingborg
Plats 12: Mörrum

Målvakter: 3/5
Backar: 1/5
Forwards: 2/5
Tränare: 3/5
Totalt: 9/20

Kommentar: Klassiska Halmstad känns mer svårbedömda denna säsongen. Backsidan ser först och främst väldigt tunn ut, där behövs det spets. Det är egentligen bara Johan Andersson som har bevisat att han håller på denna nivån.
Målvakten Sääf är ett riktigt starkt kort och det gör att man kan lita på sin målvakt.

Forwardssidan ser helt okej ut. Tappet av Tallberg kändes hårt, men efter att man värvat Palmberg så ser den helt plötsligt mycket bättre ut.

Tränare Rahm är en rutinerad herre som mycket väl kan få detta Halmstad att vinna många matcher i höst/vinter. Men som sagt, laget känns väldigt svårbedömt och därför kan jag inte riktigt ge någon rättvis bedömning av laget. Spetsspelare som Sääf, Andersson och Palmberg gör dock att jag placerar dem på en sjundeplats.

/Eddie


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Acke on 12 augusti, 2015 at 23:18
  • Svara

  Ha ha ha. En tvåa på Emil Wahlberg som var en av ettans allra bästa backar förra säsongen och tackade nej till flera allsvenska lag på grund av starkt personliga skäl, som gjorde att han ville bo kvar i Vimmerby. Bra jävla noll koll som gör att hela det här gissandet känns sjukt oseriöst. Finns mycket annat att tycka men det lär du komma på själv efter säsongen när du tittar tillbaka.

  1. Antar att du håller på Vimmerby?

   Ses i vinter! Och må rättvisa skapas. Men att tycka, tänka och tro är fritt.

   • putte on 13 augusti, 2015 at 17:46
   • Svara

   Jag hoppas ni inte placerar Troja som etta för med den trupp som Troja har idag så är dom max trea, placeras dom bättre än det så har man som det var förra säsongen en stor övertro på Troja, det finns många bra lag i södra ettan och Troja är ett av dom , så visa lite ödmjukhet .

   1. Det är din åsikt. Vi kanske står för en annan.

     • putte on 13 augusti, 2015 at 18:46
     • Svara

     Jag respekterar din/eran åsikter jag menar bara att man ska visa lite ödmjukhet för det finns många bra lag i div 1 södra det såg vi redan förra säsongen . Givetvis hoppas jag med många att Troja hamnar i toppen på tabellen men det finns en del lag i denna serien som säkert vill annorlunda.

  • P.L on 14 augusti, 2015 at 17:40
  • Svara

  Putte pessimismens främsta företrädare? Kan inte se nåt annat än att Troja tar hem den här serien.Det räcker med att spetsa laget längre fram på säsongen!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud