Halmstad 2-7 Troja


1300 personer tillskrevs publiksiffran i afton och de rödvita trojanerna fyllde en hel långsida i Halmstad Arena! Uppskattningsvis så rörde antalet trojaner i hallen sig till över 500 personer, ett jävulskt drag av sällan skådat slag höll igång i 60 raka minuter! Faktum är att det kändes som det var mer trojaner på plats i år än vad det var ifjol och draget på läktaren var faktiskt även den, hör och häpna, snäppet bättre! Så har ni några videos från dagens match så får ni jättegärna delge er av dessa.

Precis som ifjol fick Troja en mörddrömsinledning i matchen när man trots sprudlande av energi och massivt spelövertag fick kapitulera och släppa till ett tidigt baklängelsemål. Men Halmstad fick ändå bara jaga, jaga och jaga pucken och böka i sargerna så rätt snabbt där på kom både 1-1, 1-2 och bara sekunder därefter 1-3. Och där hade Troja med några korta intensiva byten vänd på steken och punkterat matchen i stort sett.

Som sagt, Troja var ett bättre lag och klarade av att förflytta pucken i ett helt annat tempo än Halmstad vilket gjorde att Halmstad hela tiden fick jaga Troja och bränna enormt med energi på detta. Vilket gjorde dem tämligen uddlösa i avsluten.

Troja vinner komfortabelt. De finns en och annan skönhetsfläck, så som individuella misstag, men de hotade aldrig lagets trepoängare och idag hade man råd att begå dessa.

Nästa match, om en vecka mot KRIF, ställer helt andra krav och kommer ge mer besked om lagets status. KRIF är en av toppkanditaterna och har en mycket stark defensiv (även offensiv för all del) och det kommer bli en högintressant drabbning. Kan Troja trycka på lika mycket mot dem som mot Halmstad?

Påtal om att trycka på så finns det ingen kedja som kan göra det på samma överlägsna sätt som BOIS/Mackan/Åkesson. De är otroligt samspelta och vet precis vart man har varandra!

Laudius hade intentioner i afton och visade att han hade huvudet med sig och spelade sig själv fri vid flera tillfällen. Men pucken studsade inte riktigt hans väg. Men han kommer spela ihop sig mer och mer med CJS ju längre det lider och då kommer det lossna i sinom tid för honom och då har vi ytterligare en kedja av tunga offensiva kaliber.

I övrigt. Det leende CJS hade på sina läppar efter slutsignalen! Han njöt verkligen av #InvasionHalmstad, det kan jag lova! Måste vara en härlig kontrast mot det Grästorp han kommer ifrån.

Matchens lirare
*** BOIS / Mackan / Åkesson
** Törnqvist
* Jonathan Nielsen / Holmström


2 kommentarer

  • Mats on 18 september, 2015 at 23:33
  • Svara

  Vilken jäkla FEST det blev både på läktarn och på isen. Blir ännu ett fint Trojaminne. Tyckte det var bra på många håll idag. Holmström, Pontusson, och Laudius växte rejält. STOR skillnad centermässigt på årets upplaga av Troja mot förra säsongen.

  • jonas on 19 september, 2015 at 10:45
  • Svara

  jag tycker TT var bäst igår om han håller sig fri från skador. Tror jag att han blir en av Trojas bästa spelare detta året

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud