Inför: Troja – Halmstad


Halmstad är det närmaste ett derby vi kommer i HockeyEttan för Trojas del i år. För Troja väcker kanske inte Halmstad några större minnen eller derbykänslor mer än några enstaka matcher under Halmstads glansdagar på tidigt 00-tal. Men de senaste årens matcher mot Halmstad har blivit rätt hetta bataljer, dels på grund utav Trojas publikinvasioner men också på grund av en stark Troja-anknytning i ett allmänt bitskt Halmstad. Imorgon möts de bägge lagen för första gången i Ljungby Arena, och nyhetens behag bör rimligtvis fortfarande bubbla i Ljungby och en publiksiffra på runt 2000 hoppas vi på!

Två spelare, Nilsson-Grans och Johan Andersson, i Halmstads trupp har Troja som moderklubb och tillhör kustlagets bättre spelare där Grans verkligen fått ett lyft från fjolårets blygsamma två poäng till att idag ligga fyra i Halmstads interna poängliga. Ytterligare tre, Geyzon, Norlöv och Strandberg har tidigare spelat i Trojas rödvita dress och dessutom har de två stycken som provspelat med Troja julen 2013. 

Efter premiären var jag tämligen övertygad om att Halmstad skulle gå ett tungt år till mötes, man var otroligt platta och tunna i sitt spel och även om man hade viss spetskompetens i Palmberg så saknade man helt och hållet bredden i laget. Nu har det dock visat sig att en spets kan räcka rätt långt och man är idag placerad på sjunde plats i sedvanlig ordning… för faktum är att Halmstad de senaste fyra åren samtliga gånger placerat sig på sjätte eller sjunde plats. Det är förundrande att en klubb från en storstad och med en förhållandevis gott publikstöd (hittills i år iallafall) inte förmått sig ta nästa steg i lagutvecklingen. 

Även om kedjan Norlöv-Palmberg kan skapa en del oreda i Trojas försvar imorgon så är jag inte speciellt orolig, eller för att vara helt ärlig; Troja ska vinna denna match utan större problem. Troja har när de brukat allvar haft lätt för Halmstad både i år och ifjol och Halmstads brist på bred har visat sig ju längre matcherna lidit.

Troja spelade övertygande i onsdags mot Helsingborg och enligt mig personligen så gjorde man en solid insats även mot Vimmerby i hemmapremiären. Ett liknade spel, med samma tålamod och systematiska nedbrytande, kommer räcka för en vinst även imorgon. Även om jag ogillar att helt såga motståndarna.

Stjärnor i Halmstad
Rickard Palmberg (forward) – Målskytt av rang. Tekniskt skicklig.
Oskar Norlöv (forward) – Passningsspeciallist.
Johan Andersson (back) – Lagpappa. Defensiv back.

Halmstads senaste matcher
2-4 mot Vimmerby
3-4 mot Nybro
3-1 mot Tyringe

Trojas senaste matcher
4-0 mot Helsinborg
3-2str mot Vimmerby
2-5 mot Västervik

Poängkung
Troja:
Halmstad:

Målvakt
Troja:
Halmstad:

Tekare
Troja:
Halmstad:

Bäst +/-
Troja:
Halmstad:

Sämst +/-

Power Play
Troja:
Halmstad:

Box Play
Troja:
Halmstad:


12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • philip johansson on 30 oktober, 2015 at 15:00
  • Svara

  Inte lätt när man snittar en 400 – 450 åskådare om man tar bort eran invasion och gratis matchen. Förlust på 1.4 miljoner förra säsongen med. Bläh :)

   • Oskar on 30 oktober, 2015 at 18:00
   • Svara

   Föga förvånad då våran invasion och ev eran gratismatch borde givit ett snitt på 700-800 pers varje säsong?

   Då ligger ni nästan i snitt med västervik,KiK osv.

   Jag anser att ni lätt skulle kunna ställa ett bättre lag på isen.

  • Mats on 30 oktober, 2015 at 21:30
  • Svara

  Gillar inte mygellag typ hammers. Den tiden de hade i rampljuset gjorde de kraftigt ekonomiskt dopade. Sen när luftslottet sprack så hamnade man där man hör hemma.
  Usch!
  Blir en rejäl överkörning imorgon. Troja vinner med 5-6 kassar.

  • putte on 31 oktober, 2015 at 19:40
  • Svara

  Troja vinner visserligen denna matchen men herregud vad dåligt spel från Trojas sida, Mot ett bättre lag idag så hade man förlorat ,det måste hända något för med detta spel kommerr man inte förbi alletten. Kalla mig idiot eller negativ eller vad ni vill men detta är inte bra.

  • hopper on 31 oktober, 2015 at 21:32
  • Svara

  Jag håller med, Troja spelar inte bra ikväll men det allra sämsta var dom tre idioterna som sprang bort och provocerade Halmstadsklacken och försökte ta deras flagga. Vakterna fick tydligen fast en av dom och i så fall hoppas jag han blir portad resten av säsongen.

  • jonas on 1 november, 2015 at 08:22
  • Svara

  Putte är du nån epxpat eller när Troja vinner stort så säger du inte så mycket men om dom förlorar eller vinner med lite då säger du saker. det kvittar om Troja vinner med 1-0 eller 4-3 en vinst ränknas

   • putte on 1 november, 2015 at 08:40
   • Svara

   Nej Jonas jag är ingen expert men jag säger bara vad jag tycker , Du har rätt i att en vinst är en vinst även hur mycket eller lite man vinner med , men det är på vilket sätt man vinner som jag är negativ mot. Ta matchen igår tex hade Halmstad satt sina chanser så hade det varit en helt annan match , Troja ska tacka Nilsen i mål för att Troja vann han var klart planens bästa spelare. Och till sist , jag är visst glad och nöjd för att dom vann.

  • jonas on 1 november, 2015 at 09:37
  • Svara

  du har rätt Putte. Troja ska tacka Johan i mål han var bäst på isen men jag tycker Jonas Pontuson TT David Lanuids är bästa kedjan framåt Troja har

   • putte on 1 november, 2015 at 13:32
   • Svara

   Där håller jag med dig helt och hållet Jonas , men Ladius måste börja göra poäng det är han köpt för.

   1. Börja? Han toppar ju fan vår poängliga..

     • putte on 1 november, 2015 at 15:03
     • Svara

     Jag vet att han toppar våran poängliga men han ligger bara på på plats 19 i div 1 södras poängliga med 5 mål på 11 matcher jag menar bara att jag hade av en sådan spelare som Ladius och med den omgivningen han har borde har gjort 3-4 mål till. Och jag påstår inte på något sätt att han är dålig.

     • Robin on 2 november, 2015 at 22:16
     • Svara

     Att han toppar är inte så konstigt Elias då de andra underpresterat något enormt.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud