Troja 3-1 Halmstad


Trojas match mot Halmstad var på inget sätt felfri eller säsongsbästa. Det var en tämligen medioker insats i förhållande till kapacitet. Men ändå så var det en stabil seger där Troja gjorde vad som behövdes och Halmstad aldrig riktigt hotade i. Trots att de resultatmässigt ser så ut, så kändes segern aldrig riktigt hotad.

Första perioden var från Trojas sida mycket, mycket bra och det såg ut att skilja en division lagen emellan. Man var energiska och snabba i uppspelen. Trojas tempo blottade stora brister i Halmstads försvar som hade svårt att spela pucken kontrollerat ut ur egen zon. Efter de första 20 borde Troja kanske nött in ett eller två mål ytterligare.

I den andra perioden tappar man sin intensitet och sitt monentum lite och släpper in Halmstad i matchen. Jag upplever att man inte riktigt har tankarna på matchen i laget under större delar av andra och tredje perioden utan mest bara ville spela av matchen och åka hem. För när Halmstad väl får in sin reducering så gör man ett ryck och utökar direkt till 3-1 för att sedan falla tillbaka i ett bekvämare spel igen. Farligt sätt att spela på, det straffade sig mot Kristianstad men mot Halmstad, som än en gång visar att de saknar bredd, fungerande det.

CJS gjorde förvisso endast en assist, men han var ändå den spelare som skapade mest farliga chanser framåt. Han besitter en kyla och smarthet i sitt spel och kompletteras bra av sina nya kedjekamrater i BOIS och Åkesson.

Annars tycker jag det var som vanligt i laget. Fjärde kedjan sliter på i vanlig ordning, Pontusson fortsätter både göra hemjobbet och offensiva forceringar, backpar Nielsen/Johansson spelar tryggt och lugnt och släpper till ytterst lite bakåt, imponerade defensivt arbete! Och Svanlund går från klarhet till klarhet, mål för andra matchen i rad.

Även om matchen var si så där så vinner man. Och man ligger tvåa med en match mindre spelad, har gjort tredje mest mål och släppt in minst mål i hela serien.

Power Play-spelet har börjar knacka lite och upplevs lite fantasilöst efter en mycket bra inledning av serien. Men visst, grunderna finns där det är bara hettan som saknas.

Matchen lirare
*** CJS
** Jonathan Nielsen / Rasmus.J
* Johan Nielsen / Svanlund


40 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • putte on 1 november, 2015 at 13:50
  • Svara

  Vi såg nog inte samma match igår. Troja vinner matchen på en mycket bra spelande målvakt som jag tyckte gjorde match avgörande räddningar. När Halmstad lyckades trycka fast Troja så märktes det att Trojas försvar inte håller någon större klass Trucken var som ett rundnings märke ett par gånger, Framåt är jag inte lika orolig men man måste bli bättre framför mål och man måste sätta dom chanserna man får. Halmstad är sämre som lag än Troja men jag blir väldigt fundersam när Trojas tränare inte kan få laget att ge 100% i 3 perioder. Men jag gratulerar givetvis laget till ännu en seger Men på onsdag är det betydligt bättre motstånd då är det upp till bevis.

  • putte on 1 november, 2015 at 14:40
  • Svara

  Måste också bara få tillägga att Troja klacken ska ha en eloge för att dom höll trycket uppe under hela matchen det var också en hygglig publiksiffra men den kan bli bättre med lite mer marknadsföring.

  • jonas on 1 november, 2015 at 15:31
  • Svara

  du har rätt Putte Troja måste in framför mål i pp och styra in puckana i PP eller trycka in puckana i PP men då måste dom in framför mål och skyma målvakten

  • Lars on 1 november, 2015 at 16:50
  • Svara

  Troja klacken ska ha eloge att de håller igång så gott dem kan, men att en viss person i Troja klacken knyter Troja halsduken för ansiktet och springer och gör något mot Halmstad klacken är fruktansvärt pinsamt.

  Det var två vakter som jagade han när han sprang tillbaka och gömde sig i klacken sedan såg jag att det kom yttliggare 4-5 vakter som letade efter han men de valde att stå kvar vid utgångarna nedanför klack sektionen och plocka han då det visste vem det var..

  Hoppas att denna person blir portad ifrån alla Trojas matcher och om han är medlem i Troja support att han blir portad även där.

   • putte on 1 november, 2015 at 18:15
   • Svara

   Håller absolut med dig.

  • Mats on 1 november, 2015 at 19:12
  • Svara

  Bort med sånt pack från hallen!

  • Kennerth on 1 november, 2015 at 19:27
  • Svara

  Såg oxå detta.. Det värsta tycker jag är att när han kom tillbaka till klacken så verkade det som dom andra tyckte att han hade gjort något jättebra. Hoppas dom tar tag i det å portar han från samtliga troja matcher….

   • Andreas Magnusson on 3 november, 2015 at 22:09
   • Svara

   ….och så undrar Trojasupport varför inte klacken är större!? Väx upp och skärp er, hejja fram laget och strunta i en massa dumheter som bara slår tillbaka mot föreningen/laget. Ingen som vill Troja väl gör så!

  • halmstad suppoter on 1 november, 2015 at 23:19
  • Svara

  Bra match var det hoppas bara ni får väck dom som sprang bort till oss i tredje perioden

   • Andreas Magnusson on 3 november, 2015 at 22:09
   • Svara

   Det hoppas jag också. Porta ”for life” från Ljungby arena!

  • Honke on 2 november, 2015 at 06:55
  • Svara

  Vakterna pratade om avstängning under November månad. Bättre hade varit resten av säsongen. Sånt hör inte hemma i vårt nya hockeytempel.

  • Henke on 2 november, 2015 at 09:17
  • Svara

  Tyvärr är det ofta så det ser ut i TS. tycker att detta är så jävla tråkigt. man måste väl kunna uppföra sig när man går på hockey.

  • Justme on 2 november, 2015 at 10:05
  • Svara

  Jag såg inte matchen igår, således kan jag heller inte kommentera, men av det man kan läsa både i referatet och kommentarerna är, att tränarfrågan blir ett alltmer påtagligt problem. Väldigt synd, då man verkar ändå fått ihop ett bra lag på papper och en bra målvakt, men kan inte tränaren göra ett lag av materialet som finns tillhanda, blir det ju inte önskvärda resultat. Nu har ju halva grundserien spelats och Troja har väl inte kommit upp i önskvärd standard i sitt spel som lag. Nu menar jag inte de förlusterna, förlora kan man, men trots vinster har man anmärkt på att spelet har fungerat mindre bra, framför allt backsidan. vill man vara med i topp, måste nog sportgruppen agera och ta en diskussion med tränarna och laget för få ordning på dessa brister. Det vore högst olyckligt att komma till Allettan med dålgt självförtroende och bristande spel, det blir nog inte bättre av att motståndet blir svårare.
  Det ser också illa ut i sponsorernas och supportrarnas ögon, om man inte agerar, utan bara avvaktar och avvaktar, som de senaste 2 åren. Resultatet lär ju heller inte bli bättre av att vänta.

  • Kalle on 2 november, 2015 at 11:59
  • Svara

  Missade denna matchen pågrund av resa. Men hur var allt annat denna gång då, som var så uppsnacket efter premiären? Hur funkade introt? Gjorde dom något åt det? Hur var ljudvolymen? Hur var musiken som sådant, bättre låtar eller samma som vanligt? Hur var inramningen och sådana saker som köer och kösystemen med mera?

  Vore underbart om någon trevlig själ skulle vilja svara :)

  • putte on 2 november, 2015 at 17:13
  • Svara

  KRIF värvar en riktig målgörare inför slutspurten till alletten och efter jag pratat med en Krif supporter så verkar det bli ett par spelare till.

  1. Först klagar du på att vissa spelare är trötta och omotiverade och sedan hyllar du en värvning som Bouchard… *suck*

  2. Trabucco*

    • putte on 2 november, 2015 at 18:52
    • Svara

    Jag har aldrig sagt att vissa spelare är trötta och omotiverade jag har däremot sagt att dom inte är tillräckligt bra för att ta sig förbi alletten. Och sedan hyllar jag inte Krifs värvning av Trabucco jag påtalar att Krif enligt mig gjort en väldigt intrasan värvning av en bra målgörare. Jag tycker att många har tunnelseende när det kommer till Troja , man måste förstå att det finns fler lag än Troja som vill upp och dessa lag har minst lika bra trupper som Troja bara att titta på Västervik som är detta års bästa lag hitils. Hade Troja värvat Trabucco hade det varit en kanonvärvning. Jag har mina åsikter andra har sina . Jag kommer alltid att hålla på Troja vad än andra säger,

    • putte on 2 november, 2015 at 19:21
    • Svara

    Glömde att säga att jag ska inte skriva mer om mina åsikter om Troja på denna sida mer. . Elias jag måste få säga att denna sidan är förbannat bra och du gör ett kanon jobb även om vi inte har samma åsikter, så fortsätt i samma stil. tack för mig.

    1. Missförstå mig inte Putte. Du är välkommen trots vi inte delar åsikt. Det är det jag gillar med att få ansvara för denna plattform som bloggen är.

  • Honke on 2 november, 2015 at 17:37
  • Svara

  Oförstående till kritiken av tränare och lagets prestationer. Man torskade borta mot KIK men man var klart bättre laget i 50 min. Mot VIK räckte man inte till. Det brast i försvaret och VIK var effektiva.
  Situationen är mycket bättre idag än för ett år sedan. 8 segrar av 10 och 8 matcher spelade på bortaplan. Det är riktigt bra. Jag håller med om att spelet inte alltid kuggar i. Men man vinner trots det. Starkt.
  Gällande hallen så finns det en del att jobba med. Några små steg framåt senast.
  Men tänk att vi nu håller till i ettans vassaste hall tillsammans med SSK. Varför klaga. Det är grymt! Vill du byta hall med HC Dalen, Varberg eller Helsingborg? Ställ dig den frågan!
  Med positiva supporters som alltid stöttar så kommer det att bli en grym säsong.
  Så låt oss sluta gnälla om att det tog en stund att få en öl. En öl i hallen var för många omöjligt för 2 år sedan.
  Vi ses på onsdag med klubbens bästa för ögonen.
  En fråga till. Är du medlem i klubben i ditt hjärta? Det är ett annat sätt att stödja Troja.

   • Justme on 2 november, 2015 at 20:53
   • Svara

   Tror du missupfattar ”gnällandet”. Det gäller inte förlusterna, utan de uppenbara bristerna som laget dras med. Man vinner enbart mot markant sämre motstånd, men förlorar mot konkurrenterna till Allettan. VI skall inte ens prata KS och AS, laget idag står ljusår från båda. Vi är halvvägs in i grundserien och Troja presterar dåligt spel, för att kunna utmana till Allsvenskan. Vi skall inte jämföra med Varberg eller Halmstad utan minst Västervik, men helst med lagen på väg ner från AS: Björklöven, Mora, Timrå, Leksand…
   Förstå att vi pratar om en helt annan liga och laget måste börja visa AS takter redan nu, annars blir det för sent att i sista sekund börja rätta till svagheterna med en massa sistasekundvärvningar eller genom att sparka tränaren typ sådär 20 matcher försent (om det skulle komma så långt)
   Troja har uttalat målsättning: Allsvenskan. Nu är man ljusår från det, oavsett att man har slagit de svagaste lagen i grundserien.

   Enkelt.

    • mathias on 2 november, 2015 at 21:31
    • Svara

    På onsdag lär vi få se om troja är ljusår från att kunna utmana uppåt. Krif är ett tippat topplag.

     • Justme on 2 november, 2015 at 22:13
     • Svara

     Krif är ingen värdemätare mot AS. Det enda lag som idag skulle kunna vara det är Västervik. Troja bör vara bättre än de för att utmana.

      • mathias on 2 november, 2015 at 23:10

      Med den inställningen förstår jag att du är orolig. Jag ser lite annorlunda på saken.

      • Justme on 3 november, 2015 at 09:12

      Det får du naturligtvis göra. Man kan vinkla och belysa saker på olika sätt. Inget säger att jag kommer att ha rätt, det hela ligger ju i framtiden. Sedan är det inte alls säkert att sportgruppen inte jobbar med förbättringar/ändringar, det vet ju inte jag. Möjligtvis är jag ngt mer pessimist än en del andra, men jag tittar också tillbaka på tidigare år, vem som har lyckats och varför.

      • tompalitos on 3 november, 2015 at 20:42

      Helt enig med Justme.
      Västervik är enda utmanare för Troja.
      Kristianstad, KRIF och Vimmerby är en klass sämre.
      Övriga lag är två klasser sämre.
      Om man jämför med förra året så är det stundtals klasser bättre på spelet. En helt annan jämnhet.
      Kom ihåg matchen mot Dalen i Smedjehov sent in på säsongen.
      Troja var fruktansvärt dåliga. Vann trots detta med uddamålet vill jag minnas.
      Och någon månad senare är man ett mål ifrån kvalserien.
      Självklart kommer det behöva värvas. Minst två klasspelare.
      Spelare av klass som jag gärna hade sett i vårat kära Troja hade varit (önskedröm),
      Palmberg från Halmstad, Tuppen Fredriksson från Dalen och Kokkonen från Vimmerby.
      Även Västerviks förstakedja hade jag inte tackat nej.
      Detta vet Trojas ledning om. Något annat behöver vi inte vara oroade över.

    • Robin on 2 november, 2015 at 22:15
    • Svara

    Håller med, tycker dock att de finns material att spela en bra hockey som inte är långt ifrån allsvenskan, dock är laget mycket bättre på pappret än på isen av någon anledning, eller så har vi överskattat laget något enormt. Men kolla på vviks bästa poänggörare, ungefär i den stilen borde 4-5 Trojaner kunna ligga på om dom tog i lite. Tänker på bois, mackan, åke, cjs och laudius. Räcker det för dom att steppa upp i allettan och playoff/kvalserie för att vi ska kunna ta oss upp? Antagligen inte, tror det är på backsidan vi är för svaga.

     • Justme on 2 november, 2015 at 23:04
     • Svara

     Tycker också att laget borde prestera bättre än det gör. Men då är vi tillbaka till punkt 1 :) Tränaren. Man kan ju inte säga att 4-5 spelare är lama och ointresserade, omotiverade. Vad gör de på isen i så fall?
     Det är också tränarens ansvar att plocka bort de omotiverade, allternativt motivera de.
     Kan han inte det, så är han inte rätt man.

  • Honke on 2 november, 2015 at 22:42
  • Svara

  Härligt att Troja berör. Håller med om att backsidan ser darrig ut stundtals. Nielsen och Rasmus håller hög klass. Otroligt få misstag på dem. Trucken, Anton och Wadell saknar rätt timing för tillfället. Låt oss hoppas på bättring. Edström mycket bra i offensiven och som vanligt svag i defensiven. Särskilt det fysiska spelet. Varför inte testa Thage lite mer mot svagare motstånd pånAntons bekostnad?
  Offensiven helt OK utan att glänsa. Men var är glöden som fanns i början av säsongen? Ben och huvud ser lite trötta ut.
  Beakta igen att 8 av 10 matcher varit borta. Endast Västervik bättre. Kom ihåg att det är framåt våren man ska vara som bäst. Ingen går upp eller åker ur serier i November.

   • Justme on 2 november, 2015 at 23:11
   • Svara

   Helt rätt. Men man bygger inte övervåning på ett hus utan att ha byggt grund och bottenvåning. Man bygger vårens lag nu på hösten. Om man bara tuggar på utan att åtgärda bristerna, så kommer de att finnas kvar på våren också, precis, som förra och 13/14 säsongen och då gick det, som vi alla kommer ihåg inget vidare. Jag vill inte säga att man skall sparka tränare eller spelare, men nog fasiken måste man inse att där finns brister i Trojas spela, som måste åtgärdas succesivt under hösten och våren om där skall finnas en ärlig chans till avancemang.
   Sitter man och glor, kommer man ingevart.

   • tompalitos on 3 november, 2015 at 20:50
   • Svara

   Håller med Honke.
   Däremot sett Anton både mot Dalen och Halmstad.
   Tycker han gör ett riktigt bra jobb. Helt felaktig anklagan mot Anton som framförs.
   Bara att se repriserna av matcherna för att se att jag har rätt =).
   Trucken var riktigt darrig i två byten mot Halmstad.
   Wadell SKA hålla hög klass. Någon han INTE gör. Men säger inte att han är dålig.
   Nielsen och Rasmus är AS klass.
   Edström har storleken emot sig i det defensiva spelet.
   Men i powerplay är han riktigt bra.

  • Honke on 3 november, 2015 at 21:06
  • Svara

  Du missade nog matcherna mot Kristianstad och Västervik då Trucken och Edström var som juniorer. Trucken inne på allt bakåt och Edström missade i markeringsspelet och tog klantig utvisning. Båda dock bättre på slutet mot sämre motstånd. Samma sak med Anton. Tuffare motstånd så blir det jobbigt. Sämre motstånd klarar man av.
  Man ligger dock långt före förra årets nivå vid samma tid förra året. Västervik dock snäppet vassare än så länge.

  • tompalitos on 3 november, 2015 at 22:41
  • Svara

  Har sett alla matcher. Förutom Helsingborg. Som inte visades.
  Men hade behövt se om vissa matcher för att se alla detaljer.
  Mot Kristianstad var vi ju äckligt överlägsna.
  Ett under att Kristianstad vinner den matchen.
  Västervik har ju något som Troja inte har.
  En förstafemma.
  Vill minnas att Topp 5 i Västerviks poängliga så innehåller den 4 av 5 spelare
  från första femman.
  I Troja är det 1 av 5 spelare.
  Det håller inte för att gå upp i HA.

   • Justme on 4 november, 2015 at 09:13
   • Svara

   Man kan vinkla det såhär också: Västervik har en uttalad förstafemma, som står för säg 80% av alla mål Västervik gör. I Troja sprids det över 4 kedjor, vilket är mycket bättre, eftersom man står inte och faller med förstakedjan.
   Vad gäller Trucken, så ligger han näst sämst till i +/- statistiken med just 0, Wadell sämst med -1 bland backarna.
   Trucken slutade på +1 i grundserien förra året, -18 i AS 13/14 (näst sämst då också), så man får ställa frågan hur mycket som förväntas av honom och vad hans roll är. Han har stort Troja hjärta, men bör kanske spela i andra/tredjeformationen med stark defensiv underton och inte spela i box play..vad vet jag, men när man väl summerar året, så brukar statistiken sällan ljuga. Man är så bra man är helt enkelt och får hushålla med den kompetensen. Nielsen, som är i särklass bästa back hittils får husera i tredjeformationen,…vet fan om det är rätt.

    • Justme on 4 november, 2015 at 09:27
    • Svara

    Jag hade parat backarna såhär:

    1: Nielsen – Waddell
    2: Edström – R. Johansson
    3: Trucken – A. Johansson

    Som det ser ut nu, har Pelle gått på tyngd enbart, de tyngsta med de lättaste…kan vara tillfällighet. Det borde mera vara spelstil och spelförståelse som avgör inte vikten. Spelare med bra spelförståelse och snabbhet behöver inte vara blytunga för att vara bra. :)

  • mathias on 3 november, 2015 at 23:22
  • Svara

  Självklart ska de värvas framöver. Ser helst 1 anfallare och 2 defensiva backar. Vi har anfallare som känns som tickande bomber, åkesson och bois mm. Däremot tycker jag laget hittills har fått oförtjänt mycket skit, vi ligger trots allt tvåa och det är det viktigaste just nu tycker jag, formtoppen ser jag helst framåt våren.

   • Bengt on 4 november, 2015 at 01:11
   • Svara

   Defensiva backar ?? det är ju Trojas odugliga passningsspel av backarna som ställer till det i offensiven. Det behövs 2 offensiva och en defensiv back och 2 killers framåt om detta ska sluta lyckligt

    • mathias on 4 november, 2015 at 12:07
    • Svara

    Du vill ha 5 nya spelare alltså. Där ser man. Jag tycker vi har offensiv kvalitet bland backarna. Däremot känns de lite klent i närkampspelet mellanåt, det är därför jag vill ha in två defensiva. Men det är bara vad jag tycker.

    • Justme on 4 november, 2015 at 14:04
    • Svara

    5 spelare är nog inget, som kommer att inträffa, om inte på lån. Men lån suger, de kallas tillbaka oftast när de hade behövts som mest, dessutom kan de komma och gå oavsett och bara rör till i laget.
    Jag tycker också, som Mathias, att 2 räcker, dessutom behövs det 8 backar, ifall av skador osv.
    Nu har man enbart 6 + en junior.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud