Inför: Troja – Nybro OBS: starttid 18:00


Nybro ligger förvisso endast nia i tabellen för tillfälle och har hittills på säsongen floppat totalt sett till de högt ställda förväntningarna inför säsongen då nästan alla nämnde dem som den främst kanditaten att utmana topp4, nu ser det snarare ut som de får kämpa för att undvika botten4. Men trots det så skulle jag nog vilja påstå att kvällens match kan bli den mest sevärda matchen i Ljungby Arena sedan invigningen. Nybro har börjat spotta upp sig något och har seriens mest effektiva power play, samtidigt besitter de en potential som de med några få undantag ännu inte uppnått. I senaste matchen så storspelade deras målvakt Sehlstedt men inte ens det räckte hela vägen till seger mot överraskningslaget Vimmerby, ett lag man kan säga har tagit Nybros tilltänkta roll i serien.

En match mot Nybro luktar ändå lite känslor. En lördagskväll med en match med tradition. Vi har mött Nybro många gånger förr och dess anor är tämligen lika Trojas och Tingsryds. Gamla härdade lag som med småmedel alltid ställer ett bra lag på isen tack vare en hockeykuning ryggrad.

Nybro är på uppgång och min magkänsla talar för en mycket intressant och underhållande match.

Vi brukar köra en Trojakoll på motståndarna, men i Nybro är trojanerna lätt räknade då den enda med Troja anknytning i laget tycks vara Kim Tallberg som spelade ett 20-tal matcher för Troja året vi åkte ut och plockades från Kumla till Troja av dåvarande tränare Leidborg. I Troja var han en ren och skär grovjobbare och att han två år senare skulle ha utvecklats till en fruktad målskytt tror jag i stort sett ingen på dåvarande Sunnerbohovs läktare kunnat förutspå.

Noterbart är att endast två spelare i Nybro har plus i +/- statistiken inför kvällens match. Det är backen David Kluge (+6) och centen Fabian Axelsson (+2) som orkat hålla emot. Förbättras deras statistik ytterligare efter dagens match eller sjunker den mot övriga lagets negativa resultat?

I övrigt, så pågår det under hela dagen Svetruck Cup i Ljungby Arena och i Trojahallen. Cupen är för barn på 11 år och det kommer finnas 16 olika föreningar reprensenterade under helgen. Därav kommer A-lagets match spelas två timmar senare än vanligt, men ni kan ju alltid dra ner lite tidigare för att kolla in framtidens glans!

Stjänor i Nybro
#92 Oskar Sehlstedt (målvakt)
#19 Martin Olsson (forward)
#20 Marcus Palmberg (forward)
#15 Kim Tallberg (forward)

Nybros senaste matcher
1-2 mot Vimmerby
8-1 mot Helsingborg
1-8 mot Västervik

Trojas senaste matcher
5-0 mot Varberg
4-3ot mot Mörrum
2-0 mot Mörrum

Poängkung:
Nybro: Kim Tallberg 11+6 = 17 poäng
Troja: Mattias Åkesson 4+13 = 17 poäng

Målvakt
Nybro: Oskar Sehlstedt 90,30%
Troja: Robin Johansson 93,97%

Tekare
Nybro: Martin Olsson 51,72%
Troja: Carl-Johan Svensson 58,85%

Bäst +/-
Nybro: David Kluge +6
Troja: Jonathan Nielsen +13

Sämst +/-
Nybro: Pelle Karlsson -13
Troja: Thage Pettersson -4 (Matt Waddell +/- 0)

Power Play
Nybro: 30,19% (1:a)
Troja: 18,18% (5:a)

Box Play
Nybro: 80,28% (8:a)
Troja: 96,30% (1:a)