Troja 7 – 0 Nybro


Inför drygt 1600 personer bombarderar Troja sönder och samman ett fribrilt kämpande Nybro. När hesa Fredrik ljuder efter 60 minuters spel står det 62-17 i skott och 7-0 på tavlan. Utklassning!

Trots sju insläppta mål så prisades Nybros målvakt Oskar Sehlstedt rättvisst efter matchen som Nybros bästa spelare i matchen. I halva matchen höll han verkligen kvar Nybro i matchen och var strålande! I framförallt den första perioden och i stora delar av den andra så spelar Nybro en väldigt effektiv kontringshockey där man spelar tight och avsskärmar de flesta heta målchasnerna. Men när väl 1-0 kommer via ett backskott från Edström så går proppen ur… både för Trojas offensiv och för Nybros energi. Efter det så gick det bara utför för Nybros räkning och de började blotta sig och tappa tempramentet. Flera utvisningar på raken gjorde att resultatet skenade iväg till 7-0.

Troja gjorde en av sina bättre matcher ikväll. Det var bra tryck på läktaren, bra tryck på isen, massor med heta målchanser och det fanns heta och glöd i spelet. Tycker man behöll sitt spel och tempo matchen igenom trots att siffrorna rann iväg. Och framförallt så nötte man vidare trots att målen till en början uteblev. Lätt att man blir lite väl offensiv annars och därmed blottar brister, men idag sköter man det bra och behåller kylan (även om det vid något tillfälle var lite väl heta).

Tredje nollan på fyra matcher. 19-3 i målskillnad på samma matcher. Och idag kom även Power Play-målen. Det går onekligen väldigt bra just nu!

Kaffe kaka, åtta raka!

Matchens lirare
*** BOIS / Laudius
** Jonathan Nielsen
* Anton Johansson