En tidig genomgång av truppen inför nästa säsong


Jag vet att det kanske är lite tidigt, men samtidigt börjar man sakta att se vilken nivå spelarna håller, vilka som har utvecklingspotentialen och vilka som inte presterat så här långt. Jag tänkte även göra ett liknande inlägg mot säsongens slut, för att jämföra och se vilka som har motbevisat och vilka som kanske tvärtom, har svikit. Denna truppgenomgång görs utifrån att Troja spelar kvar i ettan kommande säsong, det är därför jag även vill göra en mot våren, ifall Troja då är ett allsvenskt lag.
Jag vet att kommentarsfältet är avstängt, men jag vill ändå att ni ska vara med och diskutera, och också om ni vill, komma med era egna förslag. Gör då detta i Trojakollens kommentarsfält på Facebook, eller twittra till mig på @trojaifokus.

Målvakter:

Johan Nielsen:
– Har kontrakt även kommande säsong, ett kontrakt som kommer att fullföljas såvida inget allsvenskt lag får för sig att plocka honom till sommaren. En trygg pjäs som blivit en av nyckelspelarna i Troja.
Robin Johansson:
– 
Robin har bara fått stå fem matcher och har trots några hållna nollor alltmer fått se sig som nummer två bakom Johan. Robin har inte kontrakt över nästa säsong och frågan är om han går med på att spela andrafiol en säsong till i ettan. Mitt råd till Troja är att behålla Robin, detta är en målvakt med en ljus framtid framför sig.

 

Backar:

Alexander Edström:
– Har kontrakt över kommande säsong och är en av klubbens egna, även om han inte kommer från Ljungby och Troja från början. Kommer oavsett division att spela i Troja även nästa säsong.
Anton Johansson:
– 
Anton inledde säsongen mindre smickrande och var stundtals en säkerhetsrisk där bak. Efter det har han spelat upp sig och på sistone varit en av lagets bästa. Fortsätter han att utvecklas i samma takt så ska han självklart lira minst en säsong till i Troja. Går han samma utveckling till mötes som Simon Fernholm? Lite så känns det faktiskt.
Rasmus Johansson:
– Kom till Troja från Tingsryd i somras och har verkligen inte gjort bort sig. I par med Jonatan Nielsen har han varit Trojas trygghet defensivt. Behåll!
Daniel Karlsson:
– Har även han kontrakt nästa säsong och absolut ingenting tyder på att han inte skulle spela i Troja då. En klubbikon.
Jonatan Nielsen:
– Är inne på sin tredje säsong i klubben och mycket tyder på att det blir hans bästa om man bara kollar på statistiken. Han är Trojas bäste back och frågan är om man får behålla honom om man inte avancerar upp. Man lär jobba stenhårt för det iallafall.
Thage Pettersson:
– Plockades upp i a-truppen för att vara med och se och lära, men Thage har verkligen tagit för sig och har gjort det bra med den lilla istiden. Ser gärna att han stannar och utvecklas minst ett år till.
Matt Waddell:
– Värvades in som en nyckelspelare och ska enligt uppgift tjäna bra med pengar. Matt har inte alls presterat på den nivån som en import förväntas göra och jag ser ingen anledning till varför hans kontrakt skulle förlängas.

 

Forwards:

Johan Andersson:
– 
Är en av spelarna som förväntas bidra framåt med en del poäng. Jag är rädd för att ”Bois” fått fel förväntningar på sig och han ser mer ut att trivas i grovjobbarrollen. Bör givetvis få förlängt, men inte som en producerande toppspelare.
Alfred Andersson:
– Junior som kommit och gjort det riktigt bra, har också imponerat i J20. Ska självklart få tid på sig att utvecklas och det gör han bäst i Troja.
Hampus Andréen:
– Förväntades ta nästa steg i sin utveckling i höst, men den har än så länge uteblivit. Om Troja inte avancerar till våren så borde Hampus få vara kvar, skulle man gå upp så har jag tyvärr svårt att hitta en plats för honom i Troja.
Jens Holmström:
– Jens vände hem till Ljungby ganska sent i somras och var därför av förklarliga skäl lite trögstartad. Har kommit igång mer och mer och borde ha en plats i nästa säsongs trupp, men inte i någon av toppkedjorna.
David Laudius:
– Har blandat och gett men samtidigt har vi inte kommit till den delen av säsongen än där de riktiga målskyttarna brukar kliva fram. Är säker på att det finns mycket mer att plocka ut här och ska givetvis ges en säsong till.
Alexander Lindqvist-Hansen:
– En grovjobbare som är ovärderlig med sin uppoffrande spelstil. Ska behållas oavsett division kommande säsong, men frågan är om inte en allsvensk klubb hugger honom i sommar?
Mattias Nilsson:
Trojakille som accepterat att ta en mindre roll där hans främsta uppgift är att låsa ner motståndarnas offensiva stjärnor. Bäst i serien på det han gör och kommer att förlänga med Troja.
Markus Nilsson:
– Lillebror till Mattias och som med sin bländande teknik och fina skridskoåkning alltid är ett hot för motståndarna. Troja lär göra allt för att få behålla ”mackan” nästa säsong.
Jonas Pontusson:
– Har i mina ögon varit Trojas bästa center tillsammans med nyssnämnda Nilsson. Här ser man att det finns minst en växel till att lägga i och kommer att komma igång framåt allettan. Behåll!
Oskar Svanlund:
– En av de största talangerna som jag sett i Trojas dress på flera år. Har en mycket ljus framtid framför sig och jag ser mer än gärna att han stannar någon säsong till, något som Pelle och sportgruppen förmodligen jobbar hårt för.
Carl-Johan Svensson:
– CJS har fått byta omgivning några gånger denna säsongen, men har trots det levererat en del poäng. Det syns dock att hans skridskoåkning lämnar en del att önska och om Troja går upp så har jag svårt att hitta en plats för honom i laget. Ska har ollen som en producerande spelare och frågan är om han har den rollen i Troja nästa säsong eller om han spelar någon annanstans.
Tobias Törnqvist:
– TT har varit skadad de senaste matcherna, men har tillsammans i kedja med Pontusson och Laudius producerat bra med poäng. Känns som att han går lite på halvfart och att han besitter mer. Bör spela kvar i Troja nästa säsong, beroende på hur det går i vinter.
Mattias Åkesson:
– Ser stundtals loj ut men producerar trots det poäng i massor. Kan lägga i en växel till, men visst fasen spelar Mattias i Troja nästa säsong?