Nostalgi del 3


Videon som kommer först är ett klipp från omgång 12 i Allsvenskan, den 21 februari 1996. En match som precis som på onsdag spelades mot Södertälje. Matchen slutade 5-5 efter periodsiffrorna 2-4, 2-0, 1-1. När serien summerades låg Södertälje på andra plats och Troja på femte. Södertälje fick spela final mot Brynäs vilken de också vann och gick upp till Elitserien. Troja fick spela play-off och tog sig igenom det till kvalserien där man slutande tvåa… Ett poäng bakom Brynäs som avancerade.

Lite kul kuriosa är att exakt en månad innan denna matchen mot Södertälje så spelades den berömda match mot Brynäs som innebar och fortfarande innebär publikrekord för Troja med över 4000 åskådare.

Året efter, 1997, vann Troja hela Allsvenskan. Men nu var de ändrade regler. Ingen final med en direktplats i potten. Utan istället belönades man ”endast” med en direktkvalificering till kvalserien. Där spelade man i sista omgången en direkt avgörande match mot Södertälje. Vinnaren skulle gå till Elitserien! Södertäljes publiksiffra fullständigt exploderande och gick från knappt halvfullt till fullsatt och det sägs än idag att uppemot 2000 trojaner hade tagit sig upp upp för att se sin dröm besannas!

Men nerverna höll inte i Troja. Jag har fått berättat för mig att självaste Leo Gudas skakade som en elvisp av nervositet. Matchen slutade 4-1 till Södertälje och Troja fick än en gång se sig besegrade på målsnöret.

Bilderna nedan är från denna match.

   
 

Kredd till Mattias Danielsson och Joel Lavesson för bilderna och videon.


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Doris on 1 februari, 2016 at 21:52
  • Svara

  4050 personer var det på matchen mot Brynäs :)

  Brandmyndigheten var inte så nöjda….;)

  En match man aldrig kommer att glömma :)

  • Buckshot on 2 februari, 2016 at 00:25
  • Svara

  Jag kom precis när matchen började. Första perioden såg jag mest nackar. Sen lyckades jag tränga mig fram till plexit. Stod och skrek en massa glåpord, bl.a att Fredrik Modin var en jättebaby. Den gamla goda tiden. :-)

  • Er!k on 2 februari, 2016 at 15:03
  • Svara

  Det var annat då än nu :)

  • jonas on 2 februari, 2016 at 15:33
  • Svara

  detta har inte med detta inlägget att gör men Jag hoppas Johan står mot SSK imorgon

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud