Tippar kvalserien!


Elias tippar

Plats 1: Asplöven
– Kort och gott så känns det som Asplöven besitter en högstanivå över alla andra. När Asplöven är på topp så spelar väldigt bra hockey. Deras offensiv känns dessutom alldeles för vass för att några division.1-försvar ska kunna sätta stopp för dem. Dock har deras defensiv inte övertygat direkt och oftast brukar det vara just defensiven som sänker de allsvenska lagen i ett kval snarare än utebliven offensiv. Detta på grund av sviktande självförtroende och moral. Men jag har inte fått bilden av att Asplöven mentalt är i speciellt stor guggning och därför tror jag att de plockar hem serien!

Plats 2: Västervik
– Västervik är det kompletta laget med en ruggig kontinuitet. Man har hela säsongen spelat stabilt i rinkens båda ändar och har knappt gjort en enda förändring i laget. Bra effektivitet i sitt målskytte och man kan konsten att få motståndarnas fokus ur balans. Dock så saknar laget rutin och med förväntningarna att gå upp kanske det kan sätta spöken i huvudet på Englunds grabbar. Dessutom kanske uppehållet lett laget in i ringrostighetenstecken vilket kan ge en svag och ödesdiger inledning…

—————————–

Plats 3: Troja
– Mitt kära Troja. Hur kan jag tippa emot mitt hjärta på detta viset? Tanken att vi ens ska missa ett avancemang får mitt hjärta att blöda. Men hjärnan säger att Troja inte riktigt kommit upp i den standarden som behövs och i och med Västerviks mentala övertag så faller man på mållinjen. Dock har man en defensiv stabilitet och skulle Rögle-lånen av Karlsson och Lunsjö innebära en sådan injektion att Trojas sjukliga ineffektivitet löses upp så finns det en chans på HA! Även de fall där Asplövens defensiv skulle vara ett allt för bottenlöst skepp eller att uppehållet satt Västervik ur form skulle öppna upp för en drömavslutning.

Plats 4: Södertälje
– Anrika SSK har en offensiv av guld och en hemmaborg av stål men också krav tungt som bly och en defensiv hålig som en ost. Frågan är om en målglad offensiv räcker hela vägen till avancemang? I mitt tycke så har Södertälje allt för många issus för att kunna ta en topp2-placering. Dock har man i och med de två upphämtningarna i play-off införskaffat sig gott med självförtroende och moral, vilket kommer göra att luften inte lär gå ur dem särskilt enkelt. Kanske kan attityden av att ”tokköra” sätta laget i ett oövervinnligt tillstånd. Men det har inte riktigt fungerat hittills i möten mot bättre motstånd.

Plats 5: Sundsvall
– Känns lite fel att placera Sundsvall såhär långt ner. Men samtidigt så är årets kvalserie stentuff med flera ruggigt bra lag. Samtidigt har Sundsvall i de få matcher jag sett varit oerhört stabbliga och man halkade upp i HA lite på ett bananskal ifjol med ungefär samma trupp i och med hela fyra öppna platser för avancemang. Vilket har visat sig i år på isen; man var inte redo! Man har dock väldigt bra med rutin i laget och då speciellt på de viktigaste lagdelarna i ett kval; back och målvaktssidan. Detta kan ge Sundsvall den stabiliteten bakåt att de frejdiga Ettan-laget aldrig blir så frejdiga. Men i slutändan så känns det allt för platt och avslaget för att Sundsvall ska kunna störa SSK, Troja och Västerviks flow.

Plats 6: Borlänge
– Faller bort i en kvalserie med i övrig storsatsande och välkända lag. Borlänge har verkligen tagit sig hit som en skräll, en klubb som på förhand knappt var med i snacket om toppen i Allettan men som ändå vann den norra före rutinerade Kiruna, Piteå och Östersund. Att vara borträknade redan från start kan dock vara lagets största fördel. De kommer få möta favoriter som tror att Borlänge ska vara ”den säkra matchen” och det kommer någon favoriter falla på minst en gång. Men det räcker kanske inte i alla lägen till tre poäng ändå och det räcker inte för vinst i majoriteten av matcherna. På grund av att det helt enkelt är ett för svagt lag. De är orutinerade och kommer från den svagare serien helt utan matchande mot bättre motstånd. Vi har inte minst kunnat se på Södertälje och Östersund att matchande mot svagare motstånd under hösten legat dem i fatet när allvaret drar igång. Känns som Borlänge skulle kunna bli överrumplade av farten. Men man skall aldrig underskatta ett lag som kan spela utan press!

———————————————————————

Eddie tippar

Plats 1. Västervik
Kommentar: Västervik är enligt mig det laget som får bära favoritskapet i denna serie, med all rätt. Laget har under säsongen visat vilken lagmaskin man är och man vinner matcherna, utan att bjuda på något direkt skönspel. Säkerligen revanschsugna efter att ha fallit på målsnöret ifjol. Skulle faktiskt bli oerhört förvånad om man inte kniper en av de två allsvenska platserna.

Plats 2: Asplöven
Kommentar: Asplöven känns till skillnad från Sundsvall som ett lagbygge som har vad som krävs för att lyckas behålla sin plats i den näst högsta serien. Laget har på pappret en bättre trupp än samtliga lag under sig, men frågan är hur spelarna mentalt reagerar på en negativ kvalserie? Starten blir oerhört viktig och som vi vet är dem riktigt svåra att knäcka på hemmaplan. Nej, jag tror att Asplöven har vad som krävs för att sluta topp 2.

Plats 3: Troja
Kommentar: Ett lag som man inte riktigt vet var man har. Troja har, likt Tingsryd ifjol, formtoppat sig mot slutet av säsongen och har gått obesegrat igenom playoff. Bakåt släpper man inte till mycket, detta tack vare en målvakt och en backsida som är oerhört vass, inte minst efter Blidstrands intåg i truppen. Framåt har man fått in en målskytt i Tor Immo, och förstärkning från Rögle är klar genom Filip Karlsson och Alexander Lunsjö. Lyckas Troja få till sitt powerplay innan kvalserien så blir man riktigt farliga. Dock tror jag inte riktigt att man når fram till Asplöven och Västervik i toppen.

Plats 4: Södertälje
Kommentar: Det mest svårplacerade laget i den här rankingen. Södertälje har två fruktade vapen i sin offensiv och i sin hemmaarena med en riktigt vass publik. Men Södertäljes svaga defensiv gör att jag inte tror att man har det som krävs för en återkomst till Allsvenskan redan i år. Man har å andra sidan en matchvinnare i Alexander Sahlin, och står han på huvudet i någon match, ja då kan vad som helst hända.

Plats 5: Sundsvall
Kommentar: Jumbo i Allsvenskan och kommer till kvalserien med en vana av att förlora och med en trupp som förmodligen har ett sargat självförtroende. Jag har inte imponerats utav Sundsvall i år och jag tror inte heller att man räcker till i kvalserien. Tyvärr, för Sundsvalls del, så tror jag att man får börja om i Ettan nästa säsong.

Plats 6: Borlänge
Kommentar: Vann sin alletta och tog direktplatsen till kvalserien. Men samtidigt ska man komma ihåg att den serien var svag jämfört med den södra. Borlänge är dock en lagmaskin likt Västervik, och man har två bra målvakter i Kokman och Eriksson. Jag har dock sett alldeles för lite av Borlänge, men av den infon jag fått av folk som följt deras serier, så får Borlänge det tufft i kvalserien. Men vem vet, kanske blir man positivt överraskad av dalmasarna?


7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Ted on 6 mars, 2016 at 01:58
  • Svara

  Jag tro:

  1. Västervik, de har spelat riktigt bra hela säsongen och har typ bara 2-4 matcher där de lämnat rinken med noll poäng.

  2. Troja, Jo. De har nu 6 raka segrar och har ett bra flow, även om PP inte stämmer, så fixa de det på andra sätt.

  3. Södertälje. Mycket starka på hemmaplan har man sett i play-off matcherna, men kommer nog tappa lite för mycket poäng på bortamatcherna.

  4. Asplöven, har inte sett något från HA detta året, men sätter de på 4e plats eftersom jag tro efter dessa år i näst högsta serien börjat tappa, lite som hände troja när de åkte ned.

  5. Sundsvall. 8 vinster på 52 matcher, det är vinst efter var 6,5e match. Okej, det är inte Leksand eller AIK de möter nu, men tro att luften gått ur.

  6. Borlänge. Tyvärr så tro jag de inte kommer ha så mycket att säga i kvalet. Kanske kan slå sundsvall, men blir tufft för dom.

  Sen tro jag även samma sak som Mjörnberg att något lag som redan spela i HA inte kan spela vidare för de har för dålig kapital, vilket betyder att 3an oxå går upp.

  • per on 6 mars, 2016 at 04:54
  • Svara

  Har tänkt till länge och detta är vag jag tror.
  1. Södertälje
  Allt matchande mot betydligt sämre motstånd under hela den östra serien med en defensiv som generellt inte fick det arbete och den utveckling som behövdes när östra var färdigspelad. Vi pratar matcher där det kördes lite offensivt och rullade iväg till 5, 6, 7, 8 mål…..Först i allettan fick framförallt backar men även alla bidra hårt det defensiva krävande jobbet. Playoff har varit mycket bra för just ssk då man fått en helt annan rutin på det defensiva. Det drälls med puck och man ta fel beslut i bland men topparna är tio ggr högre nu när alla visar moral och har lärt sig stänga igen. Spelet utan puck i egen zon börjar bli väldigt mycket bättre och numera aggressivt.
  Offensiven är bäst i serien och spelar man med högfart och med mycket puck så blir det hel del PP. Där man nog överlägsna i serien. Ingen oro över underläge i matcher snarare en väckarklocka. Om SSK kommer in i någon slags ” köra utav bara helvete” mentalitet så behöver nog alla lag göra vinst 4 kassar för att vara med. Är extremt jobbiga med puck i off zon.

  2. Västervik
  Tror inte att väntetiden har varit positiv inför denna kvalserie då både Troja och SSK verkligen behövde playoff och har fått x antal matcher med samma nerver och karaktär som kvalserien och fixat till mycket inför detta. Men en -två matcher tror jag räcker för att Västervik skavara på max. Hade Inte Borlänge stått för motståndet i öppningsmatchen så hade det kunnat bli en mardrömsöppning i början.

  3. Troja
  Bra def och potential framåt. Stabila rakt igenom men brist på effektivitet.

  4. Asplöven
  Kommer inte vara förberedda på hur disciplinerat Troja är, hur bra Västervik är samt hur galen ssk:s offensiv är.

  5. sista tvåplatsera är hugget som stucket men tror på Borlänge.

  6. Sundsvall

  • Robin on 6 mars, 2016 at 10:11
  • Svara

  Ingen som har en tanke på kvalserierutin? I mina ögon är trojanerna överlägsna. Finns inte många i truppen som inte spelat en kvalserie och det kan väga över till våran fördel.

  • justme on 6 mars, 2016 at 12:54
  • Svara

  Jag tror inte heller att Löven klarar sig, Sundsvall gör det definitivt inte.
  SSK är allt för ihåliga, vinsterna mot Kristianstad imponerade lite. Dock, är det samma typ av lag med bra offensiv, klenare deffensiv. Västervik vann förvisso sina matcher mot Troja, men i KS kommer de inte att göra det. Troja har nu fått in flera bra spelare och spelet verkar också klicka allt mer. Fortfarande innefentiva dock, men så länge man gör 1 mål mer än motståndaren efter 60 min., vem bryr sig?!
  Robin är bra, hoppas han gör 10 kanonmatcher nu :)
  Tror att Troja Västervik och Löven gör upp om 2 lediga platser.
  Att en till plats blir ledig är långsökt. Degraderingar är ytterst sällsynta.

  • Mats on 6 mars, 2016 at 19:23
  • Svara

  Slutar så här.
  1 Västervik
  2 Troja
  3 Asplöven
  4 Sundsvall
  5 SSk
  6 Borlänge

  • jonas on 6 mars, 2016 at 21:27
  • Svara

  jag tror att det blir så här
  1. SSK
  2. Troja
  3. Västervik dom har inte råd till att gå upp dom har inte ens en godkännd ishall för spel i HA
  4. Sundsvall åker Sundsvall ut vinner Troja pengar
  5. Asplöven det är samman som Sundsvall åker Asplöven ut slipper Troja resa
  6. Borlänge

  • Stickan on 7 mars, 2016 at 16:29
  • Svara

  1. SSK, bergsäkert.

  Resten får slåss om andraplatsen

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud