Inför: Troja – Asplöven


Man hinner knappt smälta föregående match i denna kvalserien innan det är dags för nästa gastkramande match och för varje match som gått dessto hårdare har kniven tryckts mot den trojanska strupen och imorgon, i omgång fyra, kan den där kniven dissekera drömarna om allsvenskan… Men den kan likväl slås bort. Det återstår 21 poäng att spela om och man kan väl beräkna att det som minst lär behövas 17-18 poäng för att man ska nå en topp två placering och därmed avancemang. Med andra ord krävs det i stort sett bara vinster från och med nu, men samtidigt kan en eventuell tredje plats bli avgörande i och med de skärpta ekonomiska kraven i HockeyAllsvenskan och därmed finns det en risk att något lag degraderas på grund av bristande ekonomi.

Just nu kan det se tufft ut att nå några 17-18 poäng i denna serien. Men det är inte omöjligt, till exempel hade Djurgården ett liknadne facit som Troja efter de första omgånganrna de året de avancerande till SHL. Skam den som ger sig. Och att ge sig; det tror jag faktiskt inte årets Troja kommer göra. Men sen om det räcker är en annan sak… Rätt vad det är kanske målskyttet lossnar och då blir vi svårslagna.

Men hur ska målskyttet lossna? Är det bara att nöta på i gamlat mönster i hopp om en islossning? Nej, det tror inte jag. Det är bara att vaska runt i formationer och i spelidé. Man har absolut ingenting att förlora i detta läget av säsongen, som sämst kan det endast bli förluster och då är det ändå desamma som just nu. Kanske det är dags slänga in våghalsiga juniorer som Svanlund eller Andersson i en offensiv kedja. De kanske skulle kunna bryta mönstret och bidra med ny energi.

Eller kanske måste man börja släppa på tyglarna och blotta brister för att få utdelning under sina forceringar.

Hur som helst är det ett dilemma och föreningen, spelarna och fansen är desperata och det kan nog leda till en desperat förändring. Som får bära eller brista.

Igår spelade Robin Söderqvist och Mikeal Johansson i Sundsvall på lån från ”de onämnbara”, två spelare som tidigare har ett förflutet i Troja (på lån), och imorgon kommer Sebastian Dyk på besök med sitt Asplöven. Dyk som var med i lagbygget som ledde Troja till en degradering för två år sedan.

Asplöven kommer precis som Troja med en förlust i bagaget och även dem är i ett vanskligt läge. De torskade med hela 1-5 mot Västervik och det verkar som deras insats var ganska bekväm av sig. Men samtidigt kan den inställning kanske ha att göra med att man tog för lätt på HockeyEttan-lagen efter sin 7-1 vinst mot Borlänge i matchen innan. Dock tror jag vi för en gång skull kan få till en spelförändring i Ljungby Arena. Asplöven är ett offensivt fredjigt lag och de lutar åt att de kommer föra spelet och ha det större puckinnehavet i matchen. Kanske kan det passa Troja bättre? Man möter ett lag som inte ställer upp med fyra man tätt ihopsamlade framför målvakten utan ett lag som i sina offensiva ruscher blottar sig bakåt. En dröm för en snabbskrinnare som Flash med andra ord. Det är inte många gånger denna säsongen, egentligen bara mot Södertälje, vi har mött ett lag som inte är defensivt inriktade. Kanske, kanske kan det passa Troja bättre att inte vara favoriter.

Troja behöver vårt stöd som mest just nu! Därför finns det ingen anledning att inte besöka Ljungby arena imorgon och i en sista krafansamling tillsammans försöka vända på steken i ren frustration och med en jävla anamma! FRAMÅT Troja!

”De säger att vår framtidssaga, den har tagit slut. Men Troja kommer åter som vi alltid gjort förut! Vi är Troja. Troja Ljungby olé olé”

Trojas senaste matcher
1-2 mot Sundsvall
2-1str mot Västervik
2-4 mot Södertälje

Asplövens senaste matcher
1-5 mot Västervik
7-1 mot Borlänge
1-4 mot Sundsvall

Poängkung
Troja: Carl-Johan Svensson 2+1 = 3 poäng
Asplöven: Jesse Jyrkkiö 1+2 = 3 poäng / Jacob Andersson 0+3 = 3 poäng

Målvakt
Troja: Johan Nielsen 93,48%
Asplöven: Ronan Quemener 89,33%

Tekare
Troja: Mattias Nilsson 60%
Asplöven: Elias Edström 54,90%

Bäst +/-
Troja: Svensson / Jonas.J / Flash / Anton.J +1
Asplöven: Jarkko Hattunen +3

Sämst +/-
Troja: Edström / Pontusson -2
Asplöven: Alex Aleardi -4

Power play
Troja: 0% (6:a)
Asplöven: 22,22% (5:a)

Box play
Troja: 66,67% (4:a)
Asplöven: 57,14% (5:a)


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Johannes on 17 mars, 2016 at 19:04
  • Svara

  Japp! Nu hejar vi fram våra hjältar!

  • mathias on 17 mars, 2016 at 20:43
  • Svara

  Imorgon måste vi alla hjälpas åt. Nu behöver spelarna oss som mest !! Kom igen nu troja !!

  • Mm on 17 mars, 2016 at 21:27
  • Svara

  Tror absolut på att slänga in Andersson och Svanlund!! De bidrar med energi.

   • Johannes on 17 mars, 2016 at 22:25
   • Svara

   Håller helt med.

   • Boris on 17 mars, 2016 at 22:45
   • Svara

   Ett givet val för alla som kollar på men ändå så är jag rätt säker på att de inte ändrar något. De har ju ingen rutin och de är ju nöjda med spelet.. Man blir trött..

  • Challe on 17 mars, 2016 at 22:06
  • Svara

  ??

   • Challe on 17 mars, 2016 at 22:07
   • Svara

   ??För Mm!

  • Markus on 18 mars, 2016 at 08:44
  • Svara

  Kom igen nu Troja. Idag blir de seger, det känner jag på mig.

  • jonas on 18 mars, 2016 at 09:05
  • Svara

  ikväll mellan stolparna ställer Troja nummer 42 Johan Nilsen.

  • TN on 18 mars, 2016 at 16:32
  • Svara

  Tror på en stabil seger med 1-0 ikväll, efter 44-15 i skott (ungefär)…

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud