Bättre kommande år än året som gått.


Trojas trupp ser i dagsläget, den 1 maj, ut som följande:

MÅLVAKTER
#42 Johan Nielsen
#37 Robin Johansson

BACKAR
#54 Alexander Edström
#33 Daniel Karlsson
#24 Rasmus Johansson
#6 Anton Johansson
#5 Thage Pettersson

FORWARDS
#11 Tor Immo
#25 Mattias Åkesson
#64 Alexander Lindqvist-Hansen
#7 Mattias Nilsson
#28 Alfred Andersson
#32 Johan Andersson

Delar vi upp dessa spelare i två grupper, vilka som uppskattningsvis tillhör topp2 kedjor och vilka som uppskattningsvis hör hemma i tredje eller fjärde kedjan, så får vi enligt mig ut följande grupper:

Topp2 kedjor:
Trucken
Rasmus.J
Edström
Immo
Åkesson
BOIS

Botten2 kedjor:
Anton.J
Thage.P
Flash
Mattias.N
Alfred.A

Med andra ord är cirka en toppkedja och en lägre kedja fylld hittills. Samtidigt har man haft många tunga tunga tapp från förra årets toppkedjor i Svanlund, Carl-Johan Svensson, Marcus Nilsson och Jonathan Nielsen. I och med dessa tapp kommer man bli tvungna att ersätta toppspelarna med helt nya spelare. I de lägre kedjorna finns fortfarande chanser att få behålla från förra året och bygga på kontinuiteten.

Troja står dock inte högst upp i näringskedjan och oavsett hur bra rykte man har i HockeyEttan så får man alltid vänta på att lagen i HockeyAllsvenskan och andra europiska ligor ska välja spelare först. Troja och övriga HockeyEttan får helt enkelt ta det som blir över. Tyvärr, men så är verkligheten.

BOIS och Åkesson tillhörde lagets förstakedja i princip hela förra säsongen och BOIS gjorde flest mål i lag och Åkesson var nästbästa poängplockare i laget. Men vill man fortsätta satsa på dem som lagets offensiva dragkraft? Och har man råd att satsa på något bättre?

Laudius, Pontusson och Törnqvist var alla topp10 i Trojas poängliga förra säsongen, men de tillhörde ändå lagets tredje och fjärdekedja för det mesta under året. De är dock fortfarande utan kontrakt och Troja har officiellt inte lämnat något besked om deras framtid. Törnqvist ryktas dock vara överens med klubben och Pontusson pluggar i Växjö och om Troja önskar att fortfarande ta del av hans tjänster så låter det inte osannolikt att det blir så. Men, vågar Troja förlita sig på att någon av dessa tre spelare kan ta en offensiv roll i en toppkedja? Och ska man verkligen bränna krut på dyrare spelare för de lägre kedjorna?

Det är ett pussel för Troja, ett väldigt svårt pussel både sett till budget och spelarmarknaden, som är relativt osäker i HockeyEttan. Och av inlägget jag skrev för ungefär en månad sedan med intressanta spelare i HockeyEttan så finns endast fyra spelare kvar på marknaden, kanske tre av dem tillhör de bästa dock. Det är de tre Huddingekillarna Filip Olsson, Victor Andersson och Niclas Lehnman. Samt KRIFs Stefan Söder. Med det sagt så ser alltså marknaden bland HockeyEttans bästa spelare tunn ut. Och med Trojas tapp på den offensiva fronten, så kommer det kanske krävas att Troja riktar in sig på dyrare alternativ (från högre serienivå), mer osäkra alternativ (utländska ligor) eller att man sänker ambitionerna.

Samtidigt har man ökade krav från supportrarna vars missnöje med en utdragen sejour i Ettan stiger med var dag som går och krav på en minskad spelarbudget. Två krav som inte riktigt går ihop, men som kan fungera med lite tur, hårda förhandlingar och hockeykunskap.

Ett dilemma för föreningen som det egentligen inte finns någon enkel lösning på.

De förlängningar Troja har gjort har varit mycket bra och positiva men ändå har man inte riktigt visat sina ambitioner riktigt. Laget behöver spets, både för det sportsliga och för PR. Man måste visa att snacket om ett återtåg inte bara är tomt snack. Man måste bygga upp en känsla av att man försöker och vill bli bättre kommande år än föregående och inte förmedla känslan av att man är ”nödja”. För det är uppenbart inte föreningens näringsgivare; supportrarna!


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 1 maj, 2016 at 14:56
  • Svara

  varför söker inte Troja spelare i ECHL

   • Kingen on 1 maj, 2016 at 22:06
   • Svara

   Frågan är väl varför en spelare i ECHL ska välja spel i Troja? Publiksnittet i ECHL är över 3 500 personer per match. Det innebär förmodligen att man kan betala ut hyggliga löner.

  • hopper on 1 maj, 2016 at 16:54
  • Svara

  Vad är det som säger att dom inte gör det?

  • Lindbackcen on 1 maj, 2016 at 18:51
  • Svara

  Fredric Larsson SSK kanske vore något??

  • putte on 1 maj, 2016 at 19:10
  • Svara

  Vore ett riktigt bra nyförvärv , Stor tuff och stark

  • Justme on 1 maj, 2016 at 21:13
  • Svara

  Bra skrivet Elias.
  Håller med dig fullt ut angående vad man visar av ambitionerna. Som supporter får jag i alla fall inga positiva vibbar inför kommande säsong. Återigen helt tyst, inte ett enda nyförvärv ens på ryktesnivå, marknaden blir allt tunnare och inte bara på DIV1 nivå utan även AS nivå. De flesta lag spelade ju kortare säsong och har haft mer tid att leta och värva. Många namn har nämnts och sakta men säkert försvinner alla från marknaden.
  Man har tappat mycket viktiga kuggar i ett icke alltför välfungerande lag, som skall ersättas och de skall ersättas, så att de höjer Troja ett par snäpp över förra årets upplaga.
  Det blir inte lätt och det finns egentligen 2 alternativ. Antingen så är supportrarnas oro befogad, eller alla vi har helt fel och sportgruppen tillsammans med Pelle har en massa på gång, vassa förvärv, som skall kunna se till att Troja verkligen tar sig till AS. Ett tredje alternativ, att det blir ngn halvmesyr av det hela med en massa hafsiga kontrakt sent in på försäsongen med spelare, som ingen annan ville ha är ju i och för sig också relevant.
  Vi får verkligen hoppas på att det första är det enda tänkbara vägen att gå, en till säsong där man inte visar att man menar allvar med AS avancemang, skulle skada Troja alltför mycket när det gäller sponsorer, supportrar osv.
  Man vill gärna kunna stötta sitt lag och det är synd om spelarna också, som lockas hit i tron om en satsande förening, som sedan visar sig vara dödsdömd från början. Jag torr tyvärr fortfarande inte på att Pelle kan ta Troja till AS, men har blivit ngt mer optimistisk sedan Håkansson kom in i bilden.
  Utan spelare att ställa på isen kan dock ingen skapa ett vettigt hockeylag.

  • Mats on 2 maj, 2016 at 11:24
  • Svara

  Kan ju vara så att man väljer att gå ut med de nya killarna samtidigt och att locket ligger på därför? Visar man inte på allvar att man ska upp denna säsongen så kan tappet bli ytterst kännbart vad gäller sponsorer och inte minst publikmässigt.

  • Lindbacken on 2 maj, 2016 at 12:32
  • Svara

  Jag personligen är övertygad om en stark/starkare trupp 16/17 det kommer att komma nårra fina nyförvärv ha lite is i magen bara.

   • Justme on 2 maj, 2016 at 13:35
   • Svara

   Vi kan bara hoppas på att du har rätt, men som sagt..ju längre tiden går, desto tunnare på marknaden.
   Den sitsen har man redan suttit i och sedan beklagat sig på att det inte fanns spelare att förstärka med.
   Vi fortsätter hoppas att så är inte fallet nu.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud