Intervju: Hampus Andréen


  


Först och främst, vad är din kommentar på säsongen som gått? Både för laget i allmänhet och dig personligen?
När de gäller laget har jag ingen komentar! Personligen tycker jag att jag fick för lite speltid och tycker även laget hade behövt mer fart!

Hur stor är besvikelsen över att inte avancera upp till Allsvenskan?
Ingen kommentar

Hade du några personliga mål uppsatta? Och känner du att du nådde dessa eller känner du att du hade mer att ge?
De målen jag hade på mig själv uppnådde jag inte då jag inte fick den speltid jag hade hoppats på!

Hur är Pelle som person och tränare annars tycker du? Vad är hans främsta styrka, eller svagheter, som tränare? Är han rätt man att ta Troja tillbaka till HockeyAllsvenskan?
Att Pelle inte har förtroende för mig är ganska självklart, kommentar därför ganska överflödig.

Daniel Håkansson, med närmare 700 matcher i Troja, kliver in som ny assisterande tränare. Hur ser du på det? Vet du något om honom som person, spelare eller ledare?
Jättespännande men vet inte så mycket om honom mer än att han va en riktigt duktig hockeyspelare.

Ni har under säsongen emellan åt fått mycket synpunkter av många supportrar, som till exempel mig. Är det något som påverkat er negativt eller positivt?
Tror att alla läser och tar man illa vid så bör man inte läsa kan jag tycka. Men de är väldigt olika endel kan nog sänkas av de, men som sagt då bör man inte läsa. Andra kanske blir ”taggade” av de och vill visa mer.

Hur ser dina planer ut inför framtiden ut? Har du några anbud ännu?
Några faktiskt, men har lovat mig själv att ha lite is i magen detta året!

Vart är du som hockeyspelare om 5år tror du?
NHL! ;)


25 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Lindbacken on 2 maj, 2016 at 12:29
  • Svara

  Bitter?? nä inte jag inte! Lycka till i nästa klubb Hampus.

   • Justme on 2 maj, 2016 at 13:49
   • Svara

   visst är han, men kanske med all rätt. Han har helt rätt i att inte ha fått chansen att riktigt visa vad han går för.
   Blir man bara inslängd i en fjärde eller bästa fall tredjeformation lite då och då, är det omöjligt att få något vettigt ur det. Visst, många tycker att han inte har varit tillräckligt bra de gånger han har spelat, men återigen, får du inte en ärlig chans kan du heller inte visa något bra. Jag brukar ge Bartalis, som exempel, han funkade inte med Ross, som tränare, då blev han själv till synes sämre. Så funkar det bara och Hampus-Pelle är till synes ingen fungerande kombination.
   Jag vill dock varken påstå att Hampus är bättre eller sämre spelare än vad man har fått se av honom, men han har varit poängstark i juniorlagen, så mer än förra säsongen kan han troligtvis.

    • Lindbacken on 2 maj, 2016 at 13:56
    • Svara

    Så kan de va,bara att önska honom lycka till i framtiden!

  • Justme on 2 maj, 2016 at 13:54
  • Svara

  Jag har mina åsikter, vill inte påstå att de är rätt, men utifrån vilka spelare man hade att ställa på isen 15/16, borde man tagit sig till AS. Utan tvekan starkaste och mest erfarna laget i Div1. Men någon måste också sy ihop pusselbitarna och göra det rätt…

   • Lindbacken on 2 maj, 2016 at 13:58
   • Svara

   Håller med,,Hoppas Daniel kan bli den där turbon för laget.

  • Justme on 2 maj, 2016 at 14:12
  • Svara

  Titta på spelarna, som förväntades att producera, som kommit in i laget under Pelles tid. Alla de har i stort sett halverat sina poängskörd. Man måste ändå ställa sig frågan vad som händer med dessa spelare och varför…kommer de till Troja och blir automatiskt hälften så bra, som i tidigare lag?
  Tor mer än halverade sitt poängskörd jämfört med Dalen.
  Jonas J. likaså jämfört med åren innan.
  Laudius 30% sämre
  Holmström halverade
  Mattias Nilsson på samma poäng i Div1 som i AS, klart en försämring.(tittar man längre tillbaka, så gjorde han 3 ggr mer poäng i AS som i DIV1 under Pelle.)
  Jonas Pontusson markant försämring sedan övergången till Troja…ca 40% ner.
  Trucken: samma poänskörd i AS, som i Div 1—också sämre alltså
  En spelare hade förbättring och det var Markus Nilsson, men då är det AS mot Div1

  Jag vet inte…men har alla dessa spelare blivit sämre helt plötsligt…så mycket sämre, eller måhända får man leta fel någon annanstans.

   • Robin on 2 maj, 2016 at 19:03
   • Svara

   För pelle har en defensiv inriktning. Man kan inte läsa allt i poäng. Kika på plus minus också. Troja gjorde mer mål i allsvenskan men släppte även de dubbla bakåt oftast

    • Justme on 2 maj, 2016 at 20:01
    • Svara

    Robin, jo då. Man mäter resultat i poäng…inget annat tyvärr.
    De 2 lag, som spelar ihop flest poäng vinner. Så enkelt funkar det. Spelar ingen roll huruvida du släpper in 1 mål/ match i snitt, om du gör färre och förlorar matchen. Då kan du i all ära skryta om din defensiv, ingen bryr sig, då du likväl har förlorat matchen.
    Ja har följt Troja i snart 30 år och det har aldrig under dessa år spelats defensivt, tråkigt och förutsägbart….adelsmärket har alltid varit fart och fläkt…nu spelar man tråksundsvalls tråkspel och kommer ingenstans.

     • Robin on 2 maj, 2016 at 21:37
     • Svara

     Nu kanske du inte kan läsa men om du gör 100 mål och släpper in 200, är de bättre än att göra 100 mål och släppa in 50?

      • Justme on 3 maj, 2016 at 09:06

      Jodå, jag kan läsa. Antalet mål spelar väl ingen roll så länge man gör fler än man släpper in och vinner matchen. Det jag skrev var, att även om du enbart släpper 1 enda mål i snitt per match, men gör exempelvis endast 0.5 framåt, då förlorar du ändå. Du har bra defensiv, men dåligt anfall, så på en hel säsong kan du inte plocka tillräckligt med poäng, trots att du vinner en del av matcherna. Kanske till och med större delen av de, men det spelar ingen roll, för, som i Trojas fall lyckades de inte plocka tillräckligt med poäng av toppkonkurrenterna. Man förlorade i princip varje 6 poängsmatch mot SSK och Västervik har man totalt under året plockat hela 6 poäng.
      Jag förstår inte riktigt ditt resonemang om +/- heller. Ju längre in i säsongen, desto sämre funkade både försvar och anfall.
      Grundserien: 3,7 framåt/ 1.5 bakåt
      Allettan: 3 framåt/ 2,7 bakåt
      Kvalserien: 3,8 framåt / 3 bakåt (och 10 av 38 gjorda kom i sista betydelselösa matchen)

      Matcher mot AS konkurrenterna:
      Västerviks IK  –  IF Troja/Ljungby 5 – 2
      IF Troja/Ljungby  –  Västerviks IK 1 – 2
      Västerviks IK  –  IF Troja/Ljungby 4 – 1
      Södertälje SK  –  IF Troja/Ljungby 1 – 2 x
      IF Troja/Ljungby  –  Västerviks IK 2 – 3
      IF Troja/Ljungby  –  Södertälje SK 2 – 3 x
      IF Troja/Ljungby  –  Södertälje SK 2 – 4
      Västerviks IK  –  IF Troja/Ljungby 2 – 1 x
      Södertälje SK  –  IF Troja/Ljungby 4 – 1
      IF Troja/Ljungby  –  Västerviks IK 5 – 4 x

      10 matcher = 30 p
      Troja = 6 p
      Målskillnad: 19-32= -13

      Så vad pratar vi om? Att man slog Borlänge med 10-2, Dalen med 8-1 eller Nybro med 7-0? Skall vi titta på +/- statistiken och vara nöjda eftersom vi vann mot bottenlagen med 10 mål, men förlorade mot topplagen med uddamålet, alltså vi har då +9?
      De lagen var och är inga värdemätare för ett lag med målsättningen att ta sig till AS.

     • Robin on 4 maj, 2016 at 17:36
     • Svara

     Jag håller med dig i allt, jag tror vi missförstår varandra. Troja gjorde för lite mål, det håller jag med till 100% om. Men man ska inte enbart kolla poäng då en del coacher (tex pelle) har en försvarsinriktad inställning vilket hämmar vår offensiv. Vi kan värva ihop sydseriens bästa poängmakare och ändå åka på torsk då dom inte kan försvara sig om pelle förespråkar detta.

     Västerviks spelare skrev efter seriefinalen att ”Troja är hämmade av för stora marginaler”. Med det tolkar jag det som att Trojaspelarna är styrda från båset att hellre backa av än att pincha etc.
     Titta vm-finalen ifjol, titta jvm etc, den nya hockeyn bygger på enorm fart där det ska kännas som att Troja spelar med 7 man på isen! Så fort kräver jag att det ska gå. Lag som varberg etc ska inte få komma ur sin egen zon, så överlägsna kräver jag att vi är. Men det är inte i grundserien vi tappar säsongen, utan det är i passiviteten där Troja är totalt livrädda att gå bort sig.
     SSK borta är typexemplet, vid nästan varje mål i baken är det passivt.

      • Justme on 4 maj, 2016 at 19:18

      Vi verkar säga samma sak på olika sätt :)
      Det är precis vad jag också vill få fram. Trojas adelsmärke har genom alla de år jag har följt de, spel med fart och fläkt, anfallsglad hockey, naturligtvis måste det ske utan avkall på bra försvar.
      Men att bygga på enbart försvar funkar bevisligen inte. Troja har de senaste 2 åren varit väldigt mycket inriktade på försvar, som när det väl blev allvar funkade allt sämre för den delen. Man tar in spelare, som vill spela med fart och lägger sedan koppel på de. Eftersom jag inte bor i Ljungby, har jag inte sett jättemånga matcher men i Allettan/Kvalserien såg jag alla mot SSK och Västervik. Min synpunkt på de matcherna är, att förlusterna var inte otur, visst, med tur kunde man vunnit matcherna, men man var just för försiktig, passiv och t.ex i PP fruktansvärt förutsägbara. Det var, som en öppen bok, inga problem för motståndarna att läsa, dessutom gick det alldeles för sakta.
      Ofta var det fel spelare inne (som Laudius) och det syntes klart och tydligt att spelarna spelade tränarens spel och inte bara i PP, utan överlag och där fick de inte ut sin kapacitet.
      Jag skrev förra året också, flera ggr den gångna säsongen med, att jag tror inte Pelle kan ta Troja till AS. Jag hoppas jag har fel och nu med Håkansson som andretränare, kanske det blir bättre. Man måste dock inse, att om man inte fått ihop laget under grundserien, blir det bara svårare ju längre upp i seriesystemet man kommer. 15/16 gick man igenom säsongen utan ett lag, som var bekväm i sin roll, det byttes runt i kedjor hej vilt och ingen hittade sin plats riktigt.
      Vi får se nästa år…

   • putte on 2 maj, 2016 at 19:21
   • Svara

   Håller med dig , jag tycker att Pelle förra säsongen stod för en hockey som var tråkig och inte direkt vägvinnande och med det materialet han förfogade över borde han lyckats bättre. Och det spelet gjorde att många av spelarna inte kunde spela det spel dom är bäst på.

    • Justme on 2 maj, 2016 at 20:04
    • Svara

    åt det hållet, ja. tyvärr.

     • J on 3 maj, 2016 at 16:48
     • Svara

     Exakt så var det.

  • Buckshot on 2 maj, 2016 at 16:37
  • Svara

  Ja det är svårt att avgöra om han skulle haft mer istid. Kanske är det läge att fördela istiden jämnare i grundserien.

   • Justme on 3 maj, 2016 at 09:08
   • Svara

   Ja, det är väl i grundserien man skall ”experimentera” spelstrategi och testa spelare och ändå komma till Allettan utan större bekymmer om man har AS, som målsättning :)

  • Lindbackcen on 2 maj, 2016 at 20:34
  • Svara

  Det Troja behöver är 2 vassa centrar o 2 vassa forwards +2 backar.

  • putte on 3 maj, 2016 at 10:07
  • Svara

  Varför denna tystnad från Troja. Tror man att man vinner supportrar på detta.

   • Justme on 3 maj, 2016 at 20:42
   • Svara

   Det skulle komma lite info på Troja TV igår, som blev förskjuten till idag.
   Såg ni det, det var grymt.
   Kanon Troja, fortsätt på den inslagna vägen och fortsätt bluffa supportrarna….det ger mycket kredit.

    • Doris on 3 maj, 2016 at 21:01
    • Svara

    Lägg ner nu.

    Läs på Twitter !!!!!

     • Justme on 3 maj, 2016 at 21:46
     • Svara

     För det första…jag har ingen Twitter….för det andra, väldigt många, skulle säga de flesta har inte Twitter.
     För det tredje…vems Twitter av alla miljoner konton?

      • Doris on 3 maj, 2016 at 22:05

      Ja det bästa är ju klart att följa Fredrik Skog (Troja tv)

  • Justme on 3 maj, 2016 at 22:48
  • Svara

  Troja TV förväntar jag mig att hitta först och främst på Trojas hemsida, Facebook, men minst av allt på en Twitterkonto som inte tillhör Troja, inte minst då jag inte har eller kommer att skaffa Twitter. Vet inte hur många, som följer Fredriks Twitter, men då inga nyheter har kommit in varken här eller på Trojas hemsida om videon som skulle komma idag, så är det inte alldeles många följare.
  Dessutom, så bör Troja kommunicera det, som komma skall själva och inte låta det sippra ut lite här och var via andras Twitter eller kommentarer på bloggar. Jag personligen tycker det är dålig stil och respektlöst mot fansen.

  • Doris on 8 maj, 2016 at 13:07
  • Svara

  Tyvärr har du ju ingen koll här utan enbart gissar/antar.

  Väldigt många trojaner har twitterkonto även Elias o Eddie är suveränt att följa på Twitter..

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud