Tre solklara favoriter!


I tisdags publicerade jag ett inlägg där jag utsåg de tio bästa nyförvärven (hittills) i HockeyEttan Södra. Bland dessa tio återfanns hela nio stycken i tre lag. Tre stycken, Immo, Lehmann och Söder, i Troja. Tre stycken, Runermark, Venuto och Palmberg i Kristianstad samt tre stycken, Modigs, Johansson och Runersson i Vimmerby. Den enda spelaren från övriga nio lag som lyckades kvalificera sig för en topp10 placering var Nybros värvning av KRIFs Jordan Mayer.

Denna fördelning är kanske inte så konstig egentligen i och med att Tingsryd, Västervik och även Pantern lämnat för HockeyAllsvenskan och den annars hårdsatsande klubben KRIF har skulder upp till öronen och det råder väl fortfarande viss tveksamhet i om de ens kan komma till spel till hösten. Detta är annars fyra klubbar som vanligtvis brukar stå för en del vassa värvningar.

Tranås, ett topplag från den västra serien, har flyttats över till vår södra serie men hittills under silly season har de hållit en mycket låg profil. Vilket till viss del förvånat. Men samtidigt har de en stomme som varit i topp i den östra serien och med Västervik borta sportsligt och KRIF borta ekonomiskt från topplaceringarna så behövs det kanske inte mer för att nå Allettan.

Men de starka nyförvärven Troja och Vimmerby gjort till sina redan starka stommar gör dem till solklara favoriter i kommande grundserie. Troja kanske äntligen kan få vinna en serie? Under sina två år i Ettan har man placerat sig tvåa x3 respektive trea x2 fördelat på två grundserien, två allettor och en kvalserie. Då har det saknats offensiv spets, det har man lagt krut på att införskaffa sig i år. Sista pusselbiten?

Vimmerby hade en mycket stark och överraskande säsong ifjol och tycks drivas lite av att rivalerna Västervik avancerade. De ha kvar stommen med Koskinen, Kokkonen, Ström och Harlestam och har spetsat till defensiven rejält med två toppbackar från Östersund i Johansson och Runersson plus den offensivt lagda Fröland som haft två tyngre säsonger i ett Troja där han inte hade förtroendet och i ett Varberg som hade det problematiskt inte bara på isen utan även utanför isen. Hittar han storformen igen kan Vimmerby vara en mycket het kandidat även i Allettan. Det enda som kanske höjer ett frågetecken för laget är det tunga tappet av målvakten Linus Lundin. Han var en spelare som bar laget väldigt mycket under säsongen. Kan Kokman ersätta?

Kristianstad har inte samma kontinuitet som Troja och Vimmerby men de har satsat rejält under silly season. De har en väldigt komponent tränare ifrån SHL-laget Malmö i Mats Lusth och man har som vanligt värvat till sig en vass offensiv. Men samtidigt har man tappat flera tunga tunga offensiva namn som till exempel Dennis Svensson och Thom Flodqvist. Har man byt upp sig eller ”endast” ersatt? Dessutom tar det tid att spela ihop ett nytt gäng men en ny tränare.

Troja har kontinuiteten, bredden och spetsen och är därmed stora favoriter till seriesegern redan nu. Vimmerby har kontinuitet och bredden, men saknar till viss del den spets som Troja och Kristianstad har även om deras nyförvärv är mycket spännande. Dessutom har de en ny tränare. Hur står sig hans spelfilosofi? Kristianstad har spetsen och även bredden men saknar kontinuitet. Vimmerby och Kristianstad är oavsett två starka lag som kommer kampera om topplaceringarna och även utmana Troja om seriesegern.

Övriga nio lag i serien lämnar en hel del att önska. Men ett välkomponerat kan alltid utmana, men på pappret är Troja, Vimmerby och Kristianstad de självklara favoriterna till en topp5-placering. Därefter tror jag Dalen, Nybro och Tranås utmanar om de två sista platserna.

Tilläggas kan göra att Vimmerby hade hela tre andra nyförvärv som hamnade precis utanför listan och Kristianstad ett. Plus att dem båda har ett varsitt toppnamn på kroken i from av Crus Rydberg respektive Gistedt.


1 kommentar

    • Håkan on 26 maj, 2016 at 18:54
    • Svara

    Topp fem går till allettan nästa säsong.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud