Undermålig scoutning!


 

Jag har tidigare uttryckt missnöje över det faktum att den tidigare Troja-backen och nuvarande TAIF-backen Niklas Enberg fått otroligt lite uppmärksamhet för den hockeyn han spelar. Han är ingen flashig spelare eller någon som bidrar särkilt mycket offensivt men han har defensiva skills som är ovärderliga. Men defensiva skills premieras tyvärr inte i dagens hockey-Sverige. För trots att han håller för toppen av Allsvenskan, och länge gjort, så har han fått härja i HockeyEttan, Danmark och sena kontrakt i Oskarshamn och Sundsvall!

Nu har han dock börjat få kredd för sitt arbete. Men det tycks mest bero på TAIFs framfart i HA som synliggjort hans arbete. Ett arbete han gjorde lika bra för sju år sedan i Troja.

Det samma gäller Niclas Edman som även han är en back vi trojaner kunnat följa på nära håll. Han är en stabil defensiv pjäs god nog för alla Allsvenska lag, men ändå har han haft två hundår i danska ligan och är inför denna säsongen klar för Forshaga i HockeyEttan! Vilket klipp av Forshaga, men ack vilket underbetyg till de Allsvenska lagens scoutning!

Henrik Eriksson har öst in mål i Danmark och Tyskland och har för det belönats med en möjlighet i möjligheternas land Schweiz och lönekuveret ökar succesivt. Men för Edman väntar en säsong i mindre glamorösa Forshaga, trots att han rent skillsmässigt är minst lika kapabel för spel ute i Europa som Eriksson.

Flash och Nisse är två andra exempel som tydligt visar att defensiva kunskaper inte gynnas i hockeyvärlden trots dess stora betydelse i att vinna matcher, slutspel och avancemang!

Flash och Nisse har i två säsonger bildat ett fruktat BP och checking kedja i Troja och är som klippt och skuren att kastas in, till en billig peng, i en Allsvensk tredjekedja. Men nej, syns inte deras talang och förmåga i poängprotokollet så ser inte de Allsvenska klubbarna det.

Undermålig scoutning!

Kredd dock till Timrå som plockade in Fernholm ifjol och Garpenlöv i år trots att de är spelare som på pappret inte ens skrämmer Thailands hockeylandslag. Detta vinner man på ekonomiskt!


2 kommentarer

  • Kecke on 15 juni, 2016 at 11:53
  • Svara

  Enberg är idag Taifs ryggrad, skulle varit i Troja om vi inte snålat oss ur denna situation, då hade vi säkert varit i allsvenskan nu.

  Grymt jobbigt att se honom i fel färger.

  //Kecke

  • Ruben on 15 juni, 2016 at 12:47
  • Svara

  Edman skulle Troja haft

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud