Genomgången: Halmstad Hammers HC


Halmstad Hammers HC

Halmstad Hammers HC

Placering ifjol: 7:a grundserien, 2:a vårserien
Tyngsta tapp: Martin Pärna, forward (Vimmerby), Erik Borg, forward (Vita Hästen), Gustaf Berling, center (Troja, Jesper Johansson, forward (VIK Västerås)
Tyngsta värvningen: Anton Malmborg, målvakt (Malmö Redhawks J20)

Målvakter:
*Jacob Crespin
*Anton Malmborg

Kommentar: Två orutinerade och väldigt unga målvakter, bägge är födda 1998 och har ytterst begränsat med seniorrutin.
Crespin har gjort bra ifrån sig för klubbens J20-lag i J20 Elit, men haft det tyngre de få gånger han hoppat in för A-laget. Räknar att han kommer vara andramålvakt bakom Malmborg som har en rätt stark säsong ifrån J20 SuperElit med Malmö i ryggen.
Bägge har säkerligen framtiden framför sig och jag betvivlar inte att båda kan bli väldigt framgångsrika, jag tvivlar dock på att de räcker för Halmstads del redan kommande säsong. Hade behövt ett mer säkert kort att avlasta med, särskilt med tanke på att övriga laget inte balanserar upp.
Betyg: 1/5

Backar:
*Sakarias Andersson
*Tim Bothén
*Robin Holm
*Hampus Johansson
*Ludwig Larsson
*Linus Nilsson
*Sebastian Nilsson
*Alexander Wadlund

Kommentar: Likt målvaktssidan är backsidan unga och generellt oprövad. Sebastian Nilsson, Anton Holm och Alexander Wadlund tillhör knappast någon högre nivå av HockeyEttan, men de har varit med hyfsat länge i gamet och kommer tillföra viktig rutin till backsidan som består av många uppflyttade spelare från det egna J20-laget.
Nyförvärvet Sakarias Andersson ifrån HockeyTvåan ska bli intressant att följa och se om han klarar av att anpassa sitt spel till en nivå högre upp.
Betyg: 1/5

Forwards:
*William Berg
*Jonas Bildby
*Ludvig Boquist
*Marcus Borgh
*Niklas Bunnstedt
*Victor Gagic
*Philip Hjelmgren
*Melker Iversen
*Hugo Johansson
*Hugo Klippfors
*Anton Malmberg
*Markus Nygren
*Erik Åhlén

Kommentar: Poängkungen Berling har lämnat för Troja, Pärna för Vimmerby medan Borg och Johansson lämnat för Allsvenskan. Därmed har topp4 från fjolårets interna poängliga från förra säsongen lämnat klubben, dessutom har Hjärpe och Stark som gjorde femte respektive sjätte mest poäng för klubben ifjol lagt ner karriären. Halmstad har alltså ett stooort tapp på offensiv kraft och man har knappast ersatt detta.
Pärna klarade förvisso omställningen ifrån HockeyTvåan till HockeyEttan galant, vilket väcker ett visst hopp till nyförvärven Ludvig Boquist och Philip Hjelmgren som ifjol sköt 50 respektive 60 poäng för GSK Hockey i HockeyTvåan. Antar att Halmstad tänkt att dessa två herrar ska bära mycket av det ansvar som Berling, Borg och Pärna drog ifjol.
Även Hugo Klippfors ifrån Rögle J20 skulle kunna axla ett offensivt ansvar, även han likt Boquist och Hjelmgren är osäkra kort som säkert kommer behöva ett år att bli varma i Ettan-dressen.
30-åriga Bunnstedt tillför viktiga ledaregenskaper och attityd och tillsammans nyförvärven ifrån Grästorp respektive Borlänge; Hugo Johansson och Markus Nygren, bildar de den enda ”kedjan” som kan anses vara etablerad på nivån. Kan bli oerhört viktigt i ett negativt kval, för att undvika det ser jag som mycket osannolikt med nuvarande trupp. Tror till och med att det kan bli tufft att hänga kvar. Men det får vi se till våren.
Betyg: 2/5

Ledare:
*Fredrik Johansson
*Tony Lindström

Kommentar: Fredrik Johansson har varit med länge och varit runt i många olika Ettan-klubbar, med stabila resultat. Bra med rutin för ett orutinerat lag, men känns som laget skulle behövt något revolutionerande.
Betyg: 2/5

Tabelltipset:
1.)
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.)
5.)
—–
6.)
7.)
8.)
9.)
10.)
11.)
12.) Halmstad

Kommande genomgångar:
Hanhals
Helsingborg
KRIF
Kalmar
Kristianstad
Mörrum
Nybro
Tyringe
Vimmerby

Hudiksvall
Huddinge
Mariestad
Visby
Östersund


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud