Genomgången: Kristianstads IK


Kristianstad IK

Kristianstad IK
Placering ifjol: 2:a grundserien, 2:a allettan, ute i PO3 mot Västerås
Tyngsta tapp: Acke Ringström, back (Västerås), Johan Skinnars, forward (Västerås)
Tyngsta värvningen: Victor Löfstedt, forward (Oskarshamn), Alexander Edström, back (Troja)

Målvakter:
*Joel Gistedt
*Oliver Tornerefelt

Kommentar: Gistedt är nummer 1 och lär även kommande säsong stå i princip varenda match. Joakim Strandberg, den tidigare back-upen till Gistedt som lämnat för Tyringe, stod blott fyra matcher på två säsonger. Nu är det inget större problem (åtminstone inte hittills) då Gistedt visat att han håller för en hel säsong och ändå kan steppa upp när kvalen närmar sig, med några enstaka dippar. En klassmålvakt som absolut har vad som krävs för att föra KIK uppåt i seriesystemet. Mer tveksam till Tornerefelt, om nu Gistedt går sönder så hänger man på en skör tråd.
Betyg: 4/5

Backar:
*Hugo Danielsson
*Alexander Edström
*Calle Krantz
*Fredrik Lindblom
*Christoffer Rasch
*Rasmus Rundgren
*Viktor Wahldén

Kommentar: Edström känner man till väl, en väldigt bra PP-back. Har lite problem med fysiska spelet och försvinner ganska lätt mot tyngre motstånd, typ som i HA. Lagpappan Lindblom kan man dock luta sig mot i alla väder, stabil och rutinerad. Rasch har gjort det väldigt bra i Tyringe och det ska bli intressant att se hur han axlar en roll i ett topplag, troligtvis med succé.

Danielsson och Wahldén gör sitt jobb mer i det tysta och är fortfarande i utvecklingsfasen. Men det känns som de kommer in i en bra miljö där de får förtroende samtidigt som de får arbetsro med avlastning i från de mer rutinerade backarna. Sen tror jag Rasmus Rundgren kan smyga under radan lite.. kanske bäst i laget när allt kommer till kritan?
Betyg: 3/5

Forwards:
Zeke Back
Tobias Dyk
Hampus Forsling
Fredrik Hansson
Herman Hansson
Daniel Håkansson
Mikael Johansson
Victor Laz
Johan Lundgren
Victor Löfstedt
Roger Olsson
Marcus Sirén
Malte Sjögren

Kommentar: Kristianstads signum har alltid varit deras offensiv i mitt tycke. Oftast oerhört frejdig och irrationell samtidigt som den haft ett antal pjäser som spelat på tyngd. Jag tror inte det blir någon skillnad på en punkten i år. Tobias Dyk är en väldigt teknisk spelare som jag tror kommer göra underverk i en omgivning med en bra center som Fredrik Hansson, som van hela ligans poängliga ifjol. Lägger man till HA-meriterade Victor Löfstedt på andra kanten så har man sannerligen en dödlig kedja. Troligtvis hela HockeyEttans bästa.

Sen har man Daniel Håkansson, närmast från Dalen, som en andracenter. Hans utveckling pekar spikrakt uppåt, knackar troligtvis på Allsvenskan inom kort. Sen ska man inte glömma en tredje center; Mikael Johansson. Han spelar mycket på sin tyngd och petade in 19 kassar ifjol. Onekligen en stark centerbesättning!

Malte Sjögren och Herman Hanssons energispel bör inte heller glömmas. Men saknar kanske någon vinge för de två högsta kedjorna.
Betyg: 4/5

Ledare:
*Mikael Gath
*Andreas Lilja

Kommentar: Rutinerat och Rögle-inspirerat! Andreas Lilja gör förvisso sin första säsong som tränare, men han har onekligen stor kunskap med sig från sin karriär i NHL, AHL och SHL. Även Gath har samlat på sig erfarenhet på hög nivå, både som spelare och tränare. Nu ska erfarenheterna bara omvandlas till praktik också.
Beytg: 4/5

Tabelltipset:
1.)
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.) Kristianstad
5.)
—–
6.)
7.)
8.) Hanhals
9.)
10.)
11.)
12.) Halmstad

Helsingborg
KRIF
Kalmar
Mörrum
Nybro
Tyringe
Vimmerby

Hudiksvall
Huddinge
Mariestad
Visby
Östersund
Segeltorp
Tranås


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Ted on 20 augusti, 2018 at 19:28
  • Svara

  Hmmm.. Du har redan Krif 1a, men har inte skrivit om de än..

  1. Mitt misstag. De skulle inte vara med på tabelltipset :)

  • Roffe on 20 augusti, 2018 at 21:05
  • Svara

  Gissar på att du tippar krif etta,är jag synsk ??

  1. Ligger nog nära sanningen ;)

  • Mathias on 21 augusti, 2018 at 05:51
  • Svara

  Jag tänker inte lägga för mycket energi på det som folk pratar om att krif och kik är under ekonomisk bevakning, men det hade varit intressant att höra hur klubbarna själva ser på de att dom värvar ihop riktigt fina lag trots detta, vad ligger bakom? Någon extern finansiär typ? Eller vad?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud