Genomgången: Mörrum GoIS


Mörrum GOIS

Mörrum GoIS
Placering ifjol: 1:a grundserien, 2:a alltvåan, 2:a kvalserien till HockeyEttan
Tyngsta tapp: Zeke Back, center (Kristianstad)
Tyngsta värvningen: Sonny Karlsson, center (Kristianstad)

Målvakter:
*Hampus Alexandersson
*Sebastian Eriksson

Kommentar: Eriksson har gjort det bra med Mörrum i HockeyTvåan och kan troligtvis spela hyfsat på en högre nivå också, men det är ett smart drag av Mörrum att satsa på ett etablerat namn som första keeper. Alexandersson är dessutom riktigt bra keeper. Han har fått dela sysslan i Tranås, men gjort det väldigt bra och fått förtroende för Oskarshamn i Allsvenskan. Bägge är förvisso unga, men det känns som att målvaktssidan är stabil.
Betyg: 2,5/5

Backar:
*Linus Björk
*Fredrik Edvardsson
*Martin Fransson
*Dave Lindarv
*Max Pernhem
*Arvid Sahlsten
*Kevin Striborn
*Niklas Torgersson
*Johannes Dennertoft

Kommentar: Otroligt oprövad lagdel med många som kommer direkt ifrån HockeyTvåan utan större erfarenhet från högre nivå. Men Dave Lindarv sticker sannerligen ut, en riktigt stabil back över hela banan, som trots att han var Tingsryds bästa back när de tog klivet upp till HA för fyra säsonger sedan valde att trappa ner i Tvåan. Nu tillbaka i Ettan, troligtvis håller han väldigt hög nivå fortfarande.

Men bakom honom ekar det tomt. Men spelare som gjort det bra i SuperElit brukar göra det bra även när de kommer till Ettan, därför är Linus Björk och Martin Fransson intressanta. Möjligtvis att britsen på rutin blir påtaglig när det inte finns andra backar att luta sig mot när det blåser (bortsett från Lindarv då). Fransson var KHK J20s bästa poängplockare på backsidan, med nästan dubbelt så många poäng som Trojas nyförvärv Tom Johansson. Intressant.
Betyg: 1/5

Forwards:
*Gabriel Altberg
*Daniel Clairmont
*Markus Eriksson
*Andreas Grönqvist
*Khalid Ibrahim
*Adam Ingvarsson
*Frank Landqvist
*Tom Mäkitalo
*Tomas Rubes
*Andreas Silfverberg
*Joakim Sydegård
*Malcolm Zander
*Jesper Hultberg
*Sonny Karlsson

Kommentar: Forwardssidan är mer rutinerad än övriga lagdelar och innehåller en del intressanta namn. En spelare som Sonny Karlsson var väl inte jätteframhävande i Kristianstad ifjol, men jag minns hon väl sen hans tid i Halmstad. Då var han dominant, även när de mötte topplag. Bra speed och rak i sitt spel. Han kan mycket väl bli tungan på vågen för Mörrum och ta dem till högre placeringar.

Även Khalid Ibrahim är ett intressant nyförvärv. Bara en säsong i Ettan bakom sig, men det var en stark säsong i ett rörigt Tyringe. Men man höjer på ögonbrynen även för tjecken Tomas Rubes som haft två ganska produktiva säsonger bakom sig i franska högstaligan, men som innan dess spelat i mer tveksamma andraligan i Frankrike och Tjeckien. Svårt att veta hur han står sig? Men jämfört med andra spelare som varit i ligan så är det intressant.

Kanadensaren Clairmont är förvisso rightare, men det är otroligt låga nivåer han spelat på i tyska Timmerdorfer. Tveksamt.

Att trotjänaren Andreas Grönqvist fortsätter nöta på i laget är förstås viktigt. Lägger en solid grund tillsammans med en Andreas Silfverberg, som känns som en lirare som alltid producerar ok med poäng oavsett nivå. Sen höjer jag ett finger för att centern Tom Mäkitalo kan blomma ut på Ettan-nivå.
Betyg: 3/5

Ledare:
*Andreas Ernebrand
*Torbjörn Svensson

Kommentar: Bakgrunden sträcker sig i princip till att man varit och tränat Mörrum i Tvåan. Förvisso med ett avancemang som resultat, men vet noll om dem.
Betyg: 1/5

Tabelltipset:
1.)
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.) Kristianstad
5.)
—–
6.)
7.)
8.) Hanhals
9.)
10.)
11.) Mörrum
12.) Halmstad


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud