Genomgången: Kallinge/Ronneby


Kallinge Ronneby

Kallinge/Ronneby
Placering ifjol: 1:a grundserien, 4:a allettan, ute i PO3 mot Piteå
Tyngsta tapp: Alexander Lunsjö, forward (Almtuna), Marcus Karlström, back (Tingsryd), Josef Ingman, back (Karlskrona), Mikael Kurki, back (Karlskrona)
Tyngsta värvningen: Niclas Lehmann, center (Västerås), Stefan Söder, forward (Pantern)

Målvakter:
*Oscar Malm
*Daniel Rosengren

Kommentar: Malm är en av HockeyEttans mest stabila målvakter, på gränsen till Allsvenskan där han lär spela inom en snar framtid. Fick inte riktigt det att stämma i Pantern när han testade på HA med dem. Bakom sig har han Rosengren som var en av SuperElits bättre målvakter sett till målvaktsstatistiken. Ett målvaktspar fullt värdigt ett topplag!
Betyg: 4/5

Backar:
*Eric Backman
*Martin Ekström
*Marcus Jörgensen
*Oskar Lindgren
*Melker Persson
*Nicklas Sjölund
*Håvard Steen

Kommentar: Martin Ekström och Eric Backman är tämligen rutinerade och stabila backar i bägge riktningarna av rinken, men att de bägge haft problem att producera i kvalspelen de senaste åren höjer ett frågetecken i och med att KRIF har ambitioner på att utmana om en HA-placering.

Ungdomarna Marcus Jörgensen och Oskar Lindgren gjorde stabila säsonger för KRIF ifjol som första års seniorer och jag tror de tar stormsteg denna säsongen.

Men norrmannen Håvard Steen (förvisso try-out) är desto svårare att veta vart man har. En rightare som spelat några säsonger i den norska högstaligan, men med fruktansvärd statistik på över 40 minus i +/- statistiken. Förvisso i ett av ligans absolut sämsta lag som efter fyra år i negativt kval åkte ur högsta serien ifjol. Hur står han sig i ett topplag i Ettan?
Betyg: 3/5

Forwards:
*Daniel Andersson
*Erik Brissle
*Simon Hansson
*Alexander Heiver
*Adam Hirsch
*Viktor Holmkvist
*Niclas Lehmann
*Sebastian Magnusson
*Andreas Nordfeldt
*Filip Norman
*Karl Olovsson
*Albin Storm
*Stefan Söder

Kommentar: Forwardssidan kryllar av väletablerade namn, dessutom är det många som är lite äldre och därmed har med sig viktig rutin till matcherna i höst. Daniel Andersson, Sebastian Magnusson och Albin Storm tillför mycket tyngd till laget och gör KRIF till ett jobbigt lag att möta.

Vid sidan om otroligt rutinerade Nordfeldt har man även plockat in Viktor Holmkvist ifrån Kristianstad och Filip Norman ifrån Huddinge. Två lirare som kan producera poäng, men som framförallt bidrar med frisk fläkt och en energisk spelstil.

Vidare har man absolut spetskompetens i två tidigare trojaner; Niclas Lehmann och Stefan Söder. Två spelare som spelat ihop förr, alltid producerat mycket poäng och framförallt; varit med och tagit upp lag till Allsvenskan förr. En eventuell tredje länk mellan dem skulle kunna bli Adam Hirsch som kommer direkt ifrån Brynäs J20-lag, där han producerat bra. I KRIF finns absolut omgivningen för att Hirsch ska få en bra inkörsport i seniorhockeyn.
Betyg: 5/5

Ledare:
*Charles Franzén
*Joakim Andersson

Kommentar: Två mycket rutinerade herrar. Franzén har varit huvudansvarig för HVs J20, Olofström, Oskarshamn i HA, Östersund, Tranås och med intressanta utflykter till Australien. Mest anmärkningsvärt är väl att han trots sina många år i branschen aldrig egentligen misslyckats. Lagen har ofta varit stabila. Bra betyg.
Betyg: 4/5

Tabelltipset:
1.) Kallinge/Ronneby
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.) Kristianstad
5.)
—–
6.)
7.)
8.) Hanhals
9.)
10.)
11.) Mörrum
12.) Halmstad


3 kommentarer

  • Kriffe on 29 augusti, 2018 at 16:16
  • Svara

  Håvard steen lämnade idag efter att ha fått hjärnskakning mot Kalmar senast.
  Synd för han har faktiskt sett jäkligt pigg ut i matcherna han spelat.

  1. Tack för informationen! Så tråkigt att en skada ska stopp honom!

  • jonas on 29 augusti, 2018 at 20:41
  • Svara

  troja har två tunga pjäser hampus olsson och carl johan sjögrge

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud