Genomgången: Vimmerby HC


Vimmerby

Vimmerby HC
Placering ifjol: 4:a grundserien, 3:a allettan, ute i PO2 mot Visby/Roma
Tyngsta tapp: Jesper Kokkonen, forward (BIK Karlskoga), Dennis Fröland, back (BIK Karlskoga), Markus Modigs, forward (IK Oskarshamn)
Tyngsta värvningen: Martin Pärna, forward (Halmstad/BIK Karlskoga), Oskar Carlsson, back (Västervik)

Målvakter:
*Tomas Rydén
*Jonathan Stålberg

Kommentar: Stålberg delade på ansvaret med Kallio ifjol, med helt ok resultat. Lär dela på det även i år när Köpings andramålvakt Rydén tillkommit. Inga supersäkra kort, men stabila. Övriga topplag skulle nog inte kalla någon av dem en ”förstamålvakt”. Fungerade ändå helt okej ifjol, men liknade upplägg.
Betyg: 2/5

Backar:
*Alexander Andersson
*Oskar Carlsson
*Jacob Isaksson
*Ludvig Jardeskog
*Pontus Näsén
*Hugo Petersson
*Pelle Ström
*Filip Westermark

Kommentar: Oskar Carlsson är ett starkt nyförvärv och tillför defensiv trygghet till laget vilket även lagpappan Pelle Ström gör, som tillbringat hela karriären i laget. Även Ludvig Jardeskog skulle jag vilja påstå ger laget en stabil defensiv, och han utvecklas fortfarande. Sen är nyförvärvet ifrån Växjö J20, Alexander Andersson, spännande. Han håller nog bra klass och kan förhoppningsvis tillföra lite offensiva dimensioner i Vimmerbys backlinje, då offensiva backar saknas efter tappet av Dennis Fröland inför denna säsongen.
Betyg: 3/5

Forwards:
*Christian Blomqvist
*Måns Carlsson
*Simon Dahl
*Oscar Gustafsson
*Hampus Harlestam
*Robin Höglund
*Pontus Johansson
*Anton Karlsson
*Jakob Karlsson
*Oliver Kempainen
*Martin Pärna
*Mattias Wigley
*Sebastian Åkesson

Kommentar: En solid forwardsbesättning. Hampus Harlestam, Pontus Johansson och Sebastian Åkesson är stabila poängplockare som kan bidra med ett tvåvägsspel. Pontus Johanssons storlek och det faktum att han gjort ett antal säsonger i Ettan blir nyttigt för laget.

Sen har man en av seriens bättre centrar i hemmasonen Jakob Karlsson som alltid producerar rikligt med poäng och står på gränsen till HA. Har dock fått massa försök i HA, så hans chanser är nog förbi. Men det ska bli intressant att se vad hans kreativa sida kan ge för effekt på Martin Pärna som sköt sinnesjuka 25 mål för Halmstad ifjol. Karlssons händer och Pärnas skott låter som en giftig kombination i första kedjan.

Sen ska det bli intressant att se hur en kille som Christan Blomqvist står sig i den södra divisionen. En ung kille som gjorde det väldigt bra i ett mindre bra Arlanda ifjol och som dessförinnan gjort bra ifrån sig i SuperElit.

Och hur står sig Simon Dahl efter två säsonger i HockeyTrean? Många trodde rätt starkt på honom som junior och senast när han spelade i Ettan var han inte direkt kattpiss. Nytänd och sprudlande av energi? En joker!
Betyg: 4/5

Ledare:
*Philippe Horsky

Kommentar: Utländska coacher är ovanligt i Sverige och ännu mer sällsynt är en österrikare. I vanliga fall brukar man anse att lärotrappan går åt andra hållet. Horsky tycks mest haft ansvar för juniorverksamheten hemma i Österrike och har de tre senaste säsongerna tillbringat två i Örebro J20 och en i Schweiz i en av de lägre ligorna. Tycks försöka skapa sig en karriär utanför hemlandet och under hans två år i Örebro tycks det ändå gått rätt bra.
Betyg: 2,5/5

Tabelltipset:
1.) Kallinge/Ronneby
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.) Kristianstad
5.)
—–
6.) Vimmerby
7.) Kalmar
8.) Hanhals
9.)
10.) Helsingborg
11.) Mörrum
12.) Halmstad


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud