Genomgången: Nybro IF


Nybro IF
Placering ifjol: 3:a grundserien, 7:a allettan, ute i PO1 mot Boden
Tyngsta tapp: Kim Runermark, forward (Kalmar)
Tyngsta värvningen: Patrik Krajcovic, målvakt (Boden), Janne Kivilahti, forward (Kiekko-Vantaa), William Wennström, back (Troja), Patrick Nilsson, center (Vita Hästen)

Målvakter:
*Alexander Johansson
*Pavel Krajcovic

Kommentar: Slovaken Krajcovic har varit omutbar i Boden och var en stor bidragande orsak till att Boden slog ut just Nybro i PO ifjol. Ska bli intressant att se vad han går för i Nybro och den södra serien. Tror absolut man kan ha en av seriens bättre målvakter där. Och Alexander Johansson börjar bli varm i kläderna när han går in på sin tredje säsong i Nybro. Spelat bra tidigare, en god back-up.
Betyg: 4/5

Backar:
*Jonathan Augustin
*Viktor Bolin
*Rasmus Johansson
*Erik Lindström
*Max Lyrén
*Erik Näslund
*Linus Olsson
*William Wennström

Kommentar: Väldigt etablerad backbesättning. Augustin och Lyrén är löftena som ska komplettera de mer rutinerade rävarna. Viktor Bolin och Erik Lindström har varit klubben trogen några år och bidrar med ett stabilt tvåvägsspel. Vilket även ex-trojanen Rasmus Johansson kan göra. Medan lagets andra ex-trojan William Wennström är en ganska så stabil defensiv pjäs i Ettan, trots att han är något orutinerad. Sen vet man absolut vad man får i Linus Olsson och Erik Näslund också, de har varit med ett tag och presterar ungefär samma hockey varje säsong.

En stabil backbesättning, som dock saknar ett offensivt spetskort.
Betyg: 4/5

Forwards:
*Sebastian Borg
*Alex Ek
*Patrik Fransson
*Oliver Henriksson
*Fabian Ilestedt
*Johan Järlefelt
*Janne Kivilahti
*Victor Lindén
*Marcus Mellström
*Martin Olsson
*Markus Palmberg
*Fredrik Strömgren
*Robin Wengdahl
*Patrick Nilsson

Kommentar: Likt backlinjen så består forwardsbesättningen av flera etablerade namn men saknar möjligtvis lite av den absoluta spetsen. Finska Kivilahti, som värvats in från finska andraligan, har gått bra på försäsongen och kan kanske bli den där stjärnan laget behöver för att bli en riktigt tung utmanare. Sen är förstås Fabian Ilestedt och Markus Palmberg bra offensiva spelare. Och sen gjorde 21-åringarna Oliver Henriksson och Marcus Mellström riktigt bra säsonger ifjol vilket de förhoppningsvis kan bygga vidare på. I Henrikssons fall ska det bli intressant att se hur han hanterar bytet från ett stort förtroende i Tyringe till en antagligen mer undanskymd roll i Nybro. I Mellströms fall är nog miljön ytterst gynnsam då han är center och den produktiva centersidan är tunnare. Han kommer få bra spelare runt om sig och det ger nog resultat.

Men det jag gillar mest med Nybros forwardsuppsättning är att de har en väldigt solid grund som täcker upp de produktiva spelarna. Många lag har inte en sådan stark grund som Nybro har. Sebastian Borg, Patrik Fransson, Patrck Nilsson och Martin Olsson kan alla göra stora laginsatser och accepterar vilka roller som helst.
Betyg: 4/5

Ledare:
*Sami Lehtinen
*Nicklas Vikström

Kommentar: En finsk huvudtränare som mest bara tränat finska juniorlag och som varit i klubben vid ett tillfälle tidigare. Då gick det väl inte överdrivet bra för laget. Och assisterande saknar erfarenhet.
Betyg: 1/5

Tabelltipset:
1.) Kallinge/Ronneby
2.) Troja
3.) HC Dalen
4.) Kristianstad
5.) Nybro
—–
6.) Vimmerby
7.) Kalmar
8.) Hanhals
9.)
10.) Helsingborg
11.) Mörrum
12.) Halmstad


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud