Troja 2-5 Dalen


0-1 räknefel i mittzon och Dalen får ett friläge. Ett friläge Tholander inte missar, utan han drar ner Trojas målvakt Ragnewall och lägger in pucken i kassen.

Överlag uppträder Troja lite plottrigt i sitt spel och det är inte förrän Tom Johansson gör en stark soloprestation som Troja hämtar upp målmässigt. Han stöter fram i banan, drar en gubbe och stänker in 1-1 högt några meter inför blå linje.

Sen får Troja ett power play, ett läge jag tycker dem förvaltar bra. Bortsett från att ett mål saknas. Men man har ett ordnat spel under hela PP:et och vaskar fram några målchanser. Bäst chans fick Byström Johansson som via en smörpass från andra kanten hamnade fri nära kassen. Men hans direktskott brändes.

Istället var det Selle Larsson i Dalen som strax därefter kunde styra in 1-2 i power play. Och mot slutet av perioden slarvar Troja på egen blå, igen, och Dalen får ett 2mot1-läge. Vilket de återigen utnyttjade.

Trojas försvarsspel lämnade en del att önska i den första perioden.

I den andra perioden osade det till några gånger i egen zon men samtidigt hade Troja mer puckkontroll i mitt tycke. Men målen framåt uteblev så när som på reduceringsmål signerat Nielsen/Berling. Nielsen gör en offensiv rusch mot två Dalen-spelare och trycker pucken mot mål. En puck som Berling fångar upp och stänger in 2-3.

Vilket ändå var ett fall framåt i och med att det inte läckte in några bakåt heller och slarvet var minimalt. Men fakta är att bägge Trojas mål kommit på högst individuella soloprestationer.

Och i början av tredje perioden bjöd man dock Dalen på fler frilägen. Men Ragnewall var med på noterna. Men 2-4 kom bara strax därefter istället. Tung inledning på sista perioden där man är tillbaka på ruta ett med felbeslut och bjudningar.

… och tre minuter senare styr Dalen även in 2-5.

Summa summarum: Troja slarvar för mycket och saknar kraft i offensiv zon. Lagspelet skapar få målchanser, utan det är individuella ryck som leder till de egna målen. Försvarspelet har generellt varit starkt på försäsongen och att det brister idag gör laget mycket sårbart när man går tunt på FW-sidan. Idag är man tillbaka på ruta ett.

Sen är försäsong alltid försäsong och i någon mån vill jag avvakta till serien startat. Dels för att motivationen inte alltid är på topp och dels för att man är inne i olika träningspasset och allt vad det innebär. Men framförallt för att försäsongen blivit förstörd av skador. Laget är inte samspelt ännu på grund utav det och många killar i laget har i princip noll matchträning i kroppen. Med det i ryggen blir förstås spelkvaliteten lidande.

Jag var i Mariestad och såg att man kan spela ett rejälare och rakare spel. Men uppenbart pendlar man i kvalité rätt så grovt.

Det vore helt fel att inte erkänna att det finns anledningar till oro. Men det vore lika fel att inte ta försäsongens förutsättningar i betänkande. Men ja, Troja riskerar att gå en tuff inledning på säsongen till mötes. Jag ser likheter med årets upplaga av Troja och den upplaga man hade första säsongen förra senjouren i Ettan. Året man åkte ut i PO3 mot Västervik. Ett nytt lag, ny tränare. Ett lag som innehåller mycket kvalité och troligtvis kan slå de flesta lagen, men som saknar en del för att tillhöra de 3-4 absolut bästa lagen i Ettan. Jag tror Troja hade mått bra av någon mer ”kropp” på FW-sidan. Speciellt på centerplats där man är extra tunna och skadekänsliga.

Serien startar på fredag, mot Halmstad. Därefter är det Dalen och Kalmar som väntar. Efter det kanske vi kan dra större, fler eller nya slutsatser.


1 kommentar

  • Vedis on 9 september, 2018 at 21:50
  • Svara

  Som du säger, inte lönt att säga för mycket nu!
  Fem sex matcher in, kan vi nog säga lite om hur det blir.
  En sak är i alla fall säker å det är att Trojas trupp är lite för tunn!
  En center ska ju komma sägs det (men när), men jag vill ha nån forward till också!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud