Inför: Vimmerby-Troja


Spelare att se upp med
Vimmerby: Vimmerbys center Måns Carlsson har varit fullständigt fenomenal i AllEttan och är deras främst nyckelspelare. Men centern Jakob Karlsson, som varit borta en del under AllEttan, är en stark tekare och vinner över 60% av sina tekningar. Lagets nyförvärv och KHL-meriterade finländaren Saku Salminen är en annan stark spelare, i bägge riktningar, och gjorde 1+1 när de slog Kristianstad senast.

Troja: Troja saknar återigen ett stort antal spelare. Denna gång handlar det om sju spelare, alltså en tredjedel av laget. Borta från spel är Johan Malmborg, Trucken, Simon Morberg, Mattias Åkesson, Tobias Törnkvist, Hampus Olsson och lånet David Madsen som återvänt till Malmö (på Malmös bevåg, Troja önskade att få förlänga lånet). Inget optimalt läge när man ska spela en princip direkt avgörande match om tredjeplatsen. Troja ligger idag på samma poäng som Vimmerby, och en vinst innebär därmed att man hamnar i förarsätet kring tredjeplatsen och möjligheten att skippa play-off 1. En förlust skulle däremot i värsta fall kunna innebära att man trilla ner till en sjätte plats. Med två matcher kvar att spela. Troja kan i praktiken riskera att falla igenom så pass att man inte bara tvingas spela play-off 1, utan också att man missar möjligheten att själv få välja motstånd i någon play-off-runda. Vinst idag ger en dock goda möjligheter att både slippa PO1 och få välja motstånd i både PO1 och PO2.

Många skador i laget, men däremot får man tillbaka två starka nyckelspelare i Bagarn och Anton Johansson. Just Bagarn kan bli en oerhört viktigt spelare i en sån här match. Sen finns det en slamkrypare i den interna skytteligan, kanadensaren Lucas Venuto är faktiskt lagets tredje bästa målskytt i AllEttan med sina fem fullträffar. Viktig målskytt att få igång.

Senaste matcher
Vimmerby: 4-3(ot) mot Kristianstad, 4-1 mot Visby, 1-2 mot Grums
Troja: 2-1(ot) mot Hanhals, 4-5(ot) mot Huddinge, 4-3(str) mot Tranås

Poängkung (grundserien+Allettan)
Vimmerby: Måns Carlsson 14+25 = 39 poäng
Troja: Mattias Åkesson 12+23 = 35 poäng

Målkung (grundserien+Allettan)
Vimmerby: Hampus Harlestam 15 mål
Troja: Mikael Roslund 20 mål

Målvakt (Allettan)
Vimmerby: Tomas Rydén 93,31% / 1,92 GAA
Troja: Wictor Ragnewall 92,89% / 1,94 GAA

PP / BP Allettan)
Vimmerby: 24% / 77,27%
Troja: 20,83% / 83,67%

Tekningar (Allettan)
Vimmerby: 50,95%
Troja: 53,90%


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud