Mediokert Troja nollade av mediokert Vimmerby


Eländet tar aldrig slut för Troja. Inför matchen visste vi redan att Troja skulle sakna sju utespelare. Men strax innan nedsläpp nåddes vi av nyheten att lagets målvakter Svensson och Ragnewall också drabbats av sjukdom och skulle missa matchen. Därmed tvingades Troja att kalla in bägge sina J20-målvakter, varav 19-åriga Anton Hjalmarsson fick förtroendet i kassen. Hjalmarsson har under säsongen varvat spel i J20 med spel i Alvesta i HockeyTvåan, där han har stark statistik. Och han gjorde det väldigt bra i Troja idag också, han gjorde en solid insats med flera kvalificerade räddningar när Troja fick se sig besegrade med 0-4.

Matchen i sig karaktäriserades av två offensivt mediokra lag och irritation. Kameran som sände webbsändningen sitter rakt över spelarbåsen och vittnade om en del frustration, kanske framförallt från Trojas bås. Matchen innehöll ovanligt snålt med heta målchanser och de målchanser som väl dök upp var oftare ett resultat av slarviga rensningar än av spelskicklighet. Vilket gav matchen karaktären av att vara ett timglas där sanden bara successivt rann mot sitt slut.

Det var dåligt flyt i spelet i bägge lägena idag, men Trojas spel blev än mer energilöst ju längre matchen gick medan Vimmerby uppenbart hade en annan energi och kunde ta över mer och mer. Trojas energiförlust var troligtvis ett resultat av det tunna manskap man hade att tillgå idag. Att Vimmerby inte heller hade en något vidare stark dag idag och spelade ovanligt slarvig, i framförallt den första perioden, gjorde iallafall att Troja länge var med i matchen rent resultatmässigt. Men i slutändan räckte man aldrig riktigt till, ens chans skulle i så fall varit i den första perioden där man fortfarande hade energinivån uppe.

Som supporter blir man bara trött och uppgiven. Planen att ställa ett ”ok” Ettan-lag på isen och förstärka laget under säsongen har totalt baktänt. Nu vann även Dalen sin match i fortsättningsserien under kvällen och håller därmed liv i streckstriden. Därmed kan vi glömma möjliga förstärkningar därifrån också. Det blir skralt att skrapa ihop någon ”förstärkning” till ett lag som både behöver spets och bredd och som dessutom har all världens otur med skador och sjukdomar.

Matchens lirare
*** Anton Hjalmarsson
** –
* Anton Johansson


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Johan on 13 februari, 2019 at 21:44
  • Svara

  Att Daniel Håkansson bara kan gå rakryggad mitt i detta är för mig ett mysterium…

  1. Är det klarlagt att Håkansson är ansvarig för fiaskot gällande nyförvärv (eller snarare bristen på sådana) eller han bakbunden av styrelsen?
   Stalin skulle vara grön av avund gällande Trojas förmåga att hålla all information så hemlig som möjligt :O

  2. Klart han kan! Alla som gör sitt yttersta kan gå rakryggade. Det är jag helt säker på att Håkansson gör. Sen är nog de flesta av oss överens om att det här inte blivit vad det var tänkt. Planen han hade inför säsongen har slagit fel och därutöver har Troja haft sällsynt otur med skador och sjukdomar vilket ingen sportschef i världen kunnat förhindra.
   Nu kan vi som suppotrar bara sluta upp kring laget och klubben och stötta grabbarna till tre poäng på lördag. Sen hoppas vi på lite nya spännande gubbar i truppen såklart.

   1. Detta var det vettigaste som har skrivits på länge. Sjukdomar och skador jämnar oftast ut sig i längden. Jag tror ingen vettig människa trodde på att gå upp igen omgående. Sedan tycker även jag att man skulle värvat en ledande center INNAN seriestarten.

     • Justme on 15 februari, 2019 at 08:46
     • Svara

     Tror många hoppades på att det skulle bli en helhjärtad satsning om man uttrycker det så stället.
     Hade man trots det misslyckats på grund av otur, skador, sjukdomar, so be it. Inga problem, problemet de flesta, som kritiserar har, är att satsningen kändes oengagerad och platt överlag. Ingen jävlaranamma typ. Man åkte ur AS på ungefär samma premisser. Det var otroligt jämt i tabellen förra säsongen, det hade inte behövts mycket till för att hänga kvar. De senaste 10 årens jämnaste AS…i särklass. Troja kom sist och skrapade ihop runt 15 p mer än de lag, som låg sist/näst sist. Så troligtvis hade man klarat sig kvar med snäppet djärvare satsning.
     Självklart skall man stötta laget, allt sker dock med förväntan av ngt i utbyte. I sportens värld är det sportsliga framgångar, bra kommunikation och kontakt med föreningen, hype kring laget osv…allt det saknas nu.

      • Mathias on 15 februari, 2019 at 10:50

      Säsongen är inte över ännu, för några år sen så gjorde taif en bedrövlig allettan för att sedan gå upp i allsvenskan ändå.

      • Justme on 15 februari, 2019 at 12:07

      Mathias, må du ha rätt :)

  • Vimmerbysupporter on 13 februari, 2019 at 23:12
  • Svara

  Tycker nr 11 i Troja var en av få som klarade skapa lägen på egen hand, bra skridskoråkare.

 1. Om Vimmerby kan hitta nyförvärv så borde Troja kunna lyckas med det också. Ledningen framstår som helt inkompetent.

  • Justme on 14 februari, 2019 at 10:44
  • Svara

  Alltså, återigen. Läser lite om alla möjliga lag, men så mycket gnäll, som från Trojas håll är det ytterst sällsynt att kunna läsa när det gäller värvande av nya spelare.
  Varför är det bara Troja, som har så stora problem med att hitta spelare? Borde väl inte vara uteslutande marknaden det är fel på.
  För det första. Grundserien visade klart och tydligt, att laget är för tunt och för dåligt även med fullt manskap. Det lag man ställde på isen från början skulle inte räcka till allsvensk avancemang. Ändå struntade man i att förstärka, bortsett Venuto. JA…ja…lotteri, men ingalunda garanterad förstärkning. Inga vettiga lån har heller kommit in i laget, Trojas ledning verkar inte ha de kontakterna, som resulterar i lite långsiktiga, bra lån av spelare från högre serier.
  Ofattbart passiv säsong från Trojas sida och på mycket länge den i särklass svagaste, mest ointresserade satsningen man har kunnat skåda.
  Jobbas det i bakgrunden?…kanske, men det ser då inte ut så, utifrån ser man ingen resultat av det eventuella arbetet och kommunikationen är helt obefintlig från föreningen.
  Supportern stöttar laget, men tröttnar när omständigheterna blir, som de är just i år med Troja. Inga framtidsplaner, ingen sportslig framgång, ingen kommunikation…vad skall egentligen en supporter glädjas åt? Jag personligen anser också, att supportrar har rätt att kräva och förvänta sig en helt annan attityd från föreningens sida.
  Ingen kan till 100% garantera den förväntade sportsliga framgången, men vi måste kunna känna, att Trojas styrelse verkligen gör allt, för att nå sportsliga framgångar, men som sagt, så är inte fallet…ljusår ifrån.
  Tror ni på förstärkningar? Jag gör inte det….det behövs alltför många nya spelare in för att det skall löna sig. 1-2 spelare kommer inte att ta Troja till ens KS, så att ta in förstärkningar nu är tämligen meningslöst känns det som, onödigt utslängda pengar, som eventuellt tar Troja igenom någon PO omgång och förlänger säsongen med några enstaka matcher. Kostnaden blir högre än intäkterna och någon verklig framgång blir det inte av det hela.
  Ville man förstärka, borde det skett innan, eller tidigt i Allettan, så spelarna även får en chans att hitta sina roller och spela ihop sig.
  Näää…den här säsongen är vad den är…ingen kan sia hur snabbt eller sent den tar slut, men att börja förstärka nu är meningslöst. Bara att köra så långt det bär och för styrelsen att be om ursäkt för det misslyckade året och göra (inte bara försöka) bättre ifrån sig nästa år.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud