Inför: Mora-Troja


Nu har det varit nästan en veckas uppehåll, men ikväll drar det igång igen. Det är seriens målfarligaste lag som står för motståndet. Det handlar om 6:e placerade Mora IK som gjorde flest mål i serien så här långt (31), men däremot släppt in 3:e mest med sina 28 insläppta.

Mora har en riktigt stark offensiv med flera starka kort man kan falla tillbaka på som t.ex. Westerling, Alcén, Beck, Thang och Zettergren. Noterbart är att man har hela 8 spelare som har en bättre poängutdelning än Trojas bästa poängplockare Hampus Gustafsson på 5 poäng.

Dock har man en svagare defensiv. Så Troja ställs mot ett lag som är motsatsen till sig själva. Ett offensiv starkt Mora, mot ett defensivt starkt Troja! Vem drar det längsta strået?

Mora är dessutom Trojas boogie team… Troja har sedan sin återkomst i Hockeyallsvenskan 2008 endast tagit 3 fullpoängare mot Mora på hela 19 försök, dessutom samtliga med uddamålet! Endast en av dessa har kommit på bortaplan. En svår nöt att knäcka, men trender är till för att brytas!

Håll koll på Moras nummer 6, Mikeal Vikstrand. 19-åriga backtalangen som tackade nej till SHL-bud för att stanna i Mora. Trots sin ringa ålder är han redan, och var det redan ifjol, Moras absolut stabilaste back både offensiv som defensivt. På 8 matcher den här säsongen har han svarat för imponerande 1+9 poäng och 5+ i +/- statistiken!

Förra säsongens fyra möten mot Mora slutade: (Trojas siffror först)
2-4
1-2
3-2
1-4

Moras tre senaste matcher
0-5 mot Karlskrona
5-2 mot Rögle
3-4str mot Asplöven

Trojas tre senaste matcher
3-2str mot Almtuna
1-2str mot Västerås
3-2str mot Oskarshamn

Matchens Trojaprofil
När man möter seriens seriens målfarligaste lag, vad passar då bättre än att ha våran extrent heta målvakt Christofer Bengtsberg som matchens profil? Han KOMMER göra en toppen match, det tvivlar jag inte en sekund på. Det är bara upp till lagkamraterna att göra fler mål framåt än vad Mora gör.
EDITBengtsberg spelar inte ikväll pga skada, så nu är det upp till Kokman.

Skadeläget är Bagarn (revben) och och Joel Johansson (ledband). EDIT: Även Bengtsberg är borta pga skada.

Mora-supportern Krille Egnell (@kryffs) är det som idag ställer upp och svarar på lite frågor om Mora som lag och matchen.

Hur nöjd är du med er säsong hittills?
-Ja det är jag, till helheten sett. Jag blev lite orolig när jag såg matchen mot Timrå och när dom efterföljande match torska hemma mot BIK som vi haft lekstuga med på försäsongen. Dock är lägstanivån för låg ibland tycker jag. Där går det att kräv mer.

Vad skiljer årets Mora från fjolårets?
Hjärta, Öppenhet, Gemenskap. Jag upplever ett lag detta året. En väldigt öppen grupp som bjuder på sig själv, med allt vad sociala medier heter osv. Jag upplever iaf kärnan i gruppen som så och jag tror det smittar av sig i hela gruppen vilket påverkar resultat i förlängningen.

Hur ska Mora stoppa Trojas poängsvit ikväll?
-Ta alla 3 pinnar först o främst. Detta är en viktig match för oss. Vi har 14 poäng och Troja 12. Hur dom ska göra det är nog först och främst genom inställning, ödmjukhet och specialteam. Mora tar många utvisningar och kan dom hålla sig borta från den bänken på andra sidan så tror jag Troja får det tufft.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?
-Oj, det har jag faktiskt ingenaning om, det första jag tänker på är att Bengtsberg i målet (Om han står) kommer göra en förjävlig match. Det brukar ju vara så. Min önskan är att Mora kör full fart från början, vilket jag tror att dom vill/kommer göra. Ett stort MEN här är ju att gå tillbaka till gamla synder som dom gjorde i början på serien i matchen mot Timrå, inför den matchen var det oxå flera dagar utan match och Mora tappade sitt momentum från försäsongen och den fina inledningen. Mora ska föra den här matchen på hemmaplan. Senn som sagt kommer BP och PP plus målvaktspelet ha en väldigt stor betydelse. Så ska Troja ta oss så är mitt tips att avgöra första 10 med 3 snabba. Det kommer krävas 4 mål för att vinna denna matchen tror jag.

Slutresultat?
-Jag säger 5-3 MIK. Överspelet känns givet denna matchen. (Så bra då var det jinxat oxå)


1 kommentar

    • Hans on 10 oktober, 2013 at 11:39
    • Svara

    En liten rättelse.Mora är tvåa i målligan efter Karlskrona.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud