Inför: Troja-Djurgården


Första fjärdedelen av serien är spelad och Troja har placerat sig på en 8:e plats med 17 inspelade poäng. Vilket är ungefär 44% av de totala möjliga antalet. Håller trenden i sig resten av de återstående tre fjärdedelarna av serien hamnar man på 68 poäng, vilket bör ge liknade placering som ifjol då man hamnade tia på 69 poäng.

Ikväll startar den andra fjärdedelen av serien när Troja tar emot Djurgården hemma i Sunnerbohov. Ett lag som Troja historiskt sett har plusstatistik mot, förvisso har man bara möt vid fem tillfällen genom historien men Troja har vunnit tre av dessa och tagit totalt 10 utav 15 möjliga poäng.

Ikväll kommer Troja få klara sig utan Hampus Gustafsson som är avstängd efter incidenten uppe i Karlskoga i lördags. Totalt blev hans avstängning fem matcher varav två omvandlas till böter. Man får även klara sig utan Bagarn.

Dock är både Joel Johansson tillbaka efter sin ledbandsskada och Christofer Bengtsberg efter sin hjärnskakning och redo för spel igen efter fyra matchers frånvaro. Dessutom har man valt att låna in Malte Strömwall och Mikael Johansson från Växjö Lakers, två 19-åringa forwards som för det mest spelat juniorhockey men med vissa inhop i Lakers A-trupp.

Kollar vi Powerplay och Boxplay-statistiken så kan vi se att Djurgården sätter hela 30% av sina powerplay, vilket är näst vassast i serien. Dessutom har man seriens tredje bästa boxplay på 87,27%. Deras bästa poängplockare är Dustin Johner på 6+6 poäng på 12 matcher, tätt följd utav Steve Saviano på 5+5 poäng på lika många matcher.

Men matchen i sig själv då? Jo, där tror jag vi kommer få se en liknade match som senast mot Djurgården, Djurgården kommer föra spelet större delar av matchen mot ett tillslutet Troja som kommer satsa på kontringar. Tur för Trojas del då att Bengtsberg är tillbaka som har tagit för vana att bokstavligt talat stå på huvudet mot just Djurgården!

Håll koll på! Djurgården har flera giftiga namn i sin trupp som Saviano, Johner, Lofqvist och Sörensen. Men jag tycker vi ska hålla extra koll på ex trojanen och kaptenen Mikeal Ahlén. Han avgjorde senast och gör säkert det mer än gärna igen!

Förra säsongens fyra möten mot Djurgården slutade: (Trojas siffror först)
1-5
2-1
3-2
2-1

Djurgårdens tre senaste matcher
1-0 mot Rögle
1-2str mot Asplöven
3-4ot mot Karlskrona

Trojas tre senaste matcher
0-4 mot Karlskoga
4-3str mot Timrå
2-1 mot Björklöven

Matchens Trojaprofil
Christofer Bengtsberg gör alltid bra matcher mot Djurgården och har varit en stor bidragande orsak till att Troja har plusstatistik mot dem. Han kommer ge Troja chansen även imorgon.

Skadeläget, Bagarn är borta pga skada. Vad det är eller hur allvarligt läget är med Bagarn är oklart.


1 kommentar

    • Peets on 23 oktober, 2013 at 08:25
    • Svara

    Malte Strömwall har bara spelat SHL iår

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud