Troja 2-1str Djurgården


Ännu en hemmaseger är inkasserad och ännu en seger mot Djurgården. Vilka Troja verkligen blivit ett boogie team för! Denna gång på straffar efter att Henrik Eriksson fixat hem extrapoängen med en riktigt delikat straff!

Matchen var som väntat tillsluten och en ren och skär krigarmatch. Främst från Trojas sida som verkligen stod upp för varandra ikväll. Och där Bengtsberg i kassen var säkerheten själv och gjorde de där matchavgörande räddningarna!

För att sammanfatta matchen kort så var den en kamp från början till slut. Med mycket fart, tacklingar och vilja där man inte kan peka ut någon för ha gjort en dålig match. Inte ens domaren! Det är lite så här vi i publiken vill att Troja ska spela, om vi lägger till att pucken skulle studsa lite mer rätt än fel så kan det bli en rolig fortsättning.

Troja hade två nya i truppen ikväll, Mikael Johansson och Malte Strömwall, två spelare som utmärkte sig mycket positivt. Redan i första bytet visade dem vart skåpet skulle stå! Framförallt var det Strömwall som utmärkte sig med sin grymma skridskoåkning och sitt frejdiga spel och påminde lite om en viss David Åslin. Vilket också resulterade i en assist till 1-0 målet.

Jag hoppas att Växjö kan tänka sig att fortsätta låna ut dessa herrar till Troja i fortsättningen. De platsar absolut i truppen och för deras egen utveckling skulle de vara bättre med en framträdande roll i Troja än att lira i fjärdekedjan/extraspelare i Lakers. Och Troja har ju tidigare visat att de är duktiga på att utveckla unga spelare. Win-win situation för bägge klubbarna.

Som jag nämnt tidigare spelade än en gång den här säsongen Bengtsberg på topp. Framför honom på backplats var det tre som utmärkte sig speciellt. Tarkir och Nettelbladt var säkra och stabila bakåt medan Amnér visade upp kreativitet och offensiv vilja.

Jag är personligen mycket nöjd med denna match och vi ska alla ha i åtanke att Djurgården faktiskt är ett av seriens bästa lag! Ni som inte var på plats idag missade verkligen något, så mitt tips till er är att ta er till hallen nästa gång. För då gynnar ni Troja och ni ökar chansen att fortsatt få se bra hockey i Ljungby även i framtiden.

45.06 1-0 Tarkir (Strömwall)
53:31 1-1 Guter (Saviano)
Straffar 2-1 Henrik Eriksson
Skott: 35-31
Publik: 1971

Matchens lirare
*** Bengtsberg
** Tarkir / Strömwall
* Nettelbladt / Amnér


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud